1.4.20 - BARCELONA Barcelonès

El president Torra als alcaldes i alcaldesses del PSC: “No dubteu mai que som al vostre costat per ajudar-vos”

Miércoles, 01 de Abril de 2020

El president Torra els ha respost en una carta en què agraeix la feina dels ens locals, amb qui assegura que la Generalitat està treballant en xarxa, i recorda que ha demanat al govern espanyol la flexibilització del sostre de despesa de les administracions


Foto: Govern.cat.
Després que ho fes per avançat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost la carta que li van adreçar setze alcaldes i alcaldesses del PSC del Baix Llobregat, en què reclamaven més presència dels ajuntaments en la presa de decisions en la gestió de la crisi del coronavirus i criticaven que no s’estigués aprofitant la infraestructura de l’administració local. 

El president Torra els ha agraït la feina que estan fent des dels municipis i s’ha mostrat convençut que “sense l’esforç extraordinari de totes les institucions del país, treballant amb lleialtat i coordinades, no ens en sortirem”. I ha afegit: “No dubteu mai que, a qualsevol hora del dia, som al vostre costat per ajudar-vos; més ben dit, ajudar-nos”.

A la crítica dels batlles i batllesses sobre una manca de coordinació entre la Generalitat i els ens locals, el president ha replicat que el Govern està “regularment en contacte amb alcaldes, presidències de diputacions, consells comarcals, entitats municipalistes”, amb els quals manté “reunions regulars i sectorialitzades a fi d’escoltar i atendre les diverses inquietuds i necessitats del món local”.

Com ja va fer la consellera Budó, per qüestions relacionades amb la crisi sanitària, el president ha instat els municipis a posar-se en contacte amb el Procicat, “la màxima autoritat en l’emergència establerta a Catalunya”, tot i que ha recordat que després de l’estat d’alarma “aquesta autoritat va quedar relegada sota l’autoritat del govern espanyol en els àmbits de salut i ordre públic”.

Torra també ha manifestat que comparteix la preocupació per la falta de material de protecció i ha assegurat que “el Govern de Catalunya ha fet esforços ingents i dut a terme desenes i desenes d’iniciatives per pal·liar aquesta situació”, ja que "de tot el material de protecció o sanitari que arriba o es fa a Catalunya, només el 10% prové de l’estat".

A més, ha subratllat que, entre les mesures que va demanar en la reunió del passat diumenge amb el president Pedro Sánchez i els presidents de les comunitats autònomes, es troba la flexibilització del sostre de despesa de totes les administracions. “Especialment hem demanat que el mo?n local pugui disposar de tot el seu superàvit, sense cap límit, fet que encara no ha estat resolt pel Govern d’Espanya. Espero que això sigui aviat una realitat i us/ens pugui ajudar”, ha expressat.

El president Torra ha acabat la carta asseverant que “les nostres actuacions només han estat centrades en els interessos de la nostra ciutadania, de la seva salut i de les seves vides” i ha demanat als alcaldes i alcaldesses facin arribar “tots els ànims i tots la força” als veïns i veïnes dels seus municipis.

Podeu consultar la carta íntegra en aquest enllaç.