7.4.20 - BARCELONA Barcelonès

Conseller Buch: “S’incrementaran els controls policials i la pressió als que trenquin el confinament de manera irresponsable i insolidària”

Martes, 07 de Abril de 2020

El conseller d’Interior també ha explicat en la compareixença diària que s’iniciarà un procés de treball conjunt amb els ajuntaments perquè puguin denunciar “actituds incíviques”


Foto: Govern.cat.
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat en la roda de premsa diària del govern català que “no només s’incrementaran els controls policials, sinó que també s’augmentarà la pressió a totes les persones que decideixin trencar el confinament de manera irresponsable i insolidària”. 

A més, el conseller ha demanat que s’iniciï un procés de treball conjunt amb els ajuntaments perquè puguin denunciar “actituds incíviques” per tal que “les persones que decideixen posar en risc els altres siguin degudament sancionades”.

Aquest augment de la pressió policial arriba després que, malgrat les restriccions decretades per l’estat d’alarma i la consigna estesa de quedar-se a casa, no s’hagin aturat els desplaçaments a segones residències. L’Hospital de la Cerdanya ha certificat aquest cap de setmana un augment d’un 20% de mitjana de la demanda d’atenció de persones no residents a la comarca.

On també han notat aquest increment de persones i de circulació de vehicles és en poblacions de la Costa Brava com Calonge i Sant Antoni. La Policia Local ho atribueix en bona part a l’arribada de propietaris de segones residències. La població ha multiplicat per 5 les denúncies i controls de vehicles respecte el cap de setmana anterior.