8.4.20 - BARCELONA Barcelonès

Conseller El Homrani: “Fomentar polítiques actives d’ocupació serà clau en l’escenari del postconfinament”

Miércoles, 08 de Abril de 2020

Preguntat per Alcaldes.eu, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha qualificat com a “molt dura” la retallada del govern espanyol del 55% dels fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació


Foto: Govern.cat.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha assegurat que fomentar “les polítiques actives d’ocupació serà essencial quan hagi passat la crisi de la Covid-19” en la roda de premsa diària per informar sobre l’evolució del coronavirus. 

Preguntat per Alcaldes.eu, el conseller ha qualificat com a “molt dura” la decisió el govern espanyol de reduir 215 milions d’euros els fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació, la qual cosa suposa una retallada del 55%. Aquests diners, que provenen de les cotitzacions de les persones treballadores, passaran de destinar-se als cursos formatius per a les persones aturades a servir per finançar les prestacions d’atur.

A la “total disconformitat” que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va expressar a la Moncloa en un comunicat, s’hi ha sumat aquesta setmana una carta de 189 alcaldes i alcaldesses de diversos municipis de Catalunya, adreçada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Els signants, encapçalats per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, alerten que, si no s’atura la retallada, “s'estaran empobrint les capes més desafavorides de la societat i es dificultarà les opcions de seguir amb una vida digna a milers de ciutadans d'aquest país”.

Per fer-hi front, el conseller ha explicat que la Generalitat va celebrar la setmana passada una reunió amb les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i els ajuntaments de les quatre capitals de província per “treballar conjuntament i definir com haurem de donar resposta a aquesta situació, que és molt greu”. En paral·lel, el govern català està treballant amb els ens locals i el Consell de Direcció del SOC, perquè, ha assegurat el conseller, la retallada i l’escenari postconfinament exigiran “una necessitat d’adaptació i de repriorització”.