11.01.12 - BARCELONA • Barcelonès

La Generalitat nega que s'hagi compromès a pagar al Consell Comarcal del Garraf els 240.000 euros abans d'acabar el mes

Miércoles, 11 de Enero de 2012
Barcelona (ACN).- El Departament de Governació i Administracions Públiques ha negat aquest dijous que s'hagi compromès amb el Consell Comarcal del Garraf a pagar els 240.000 euros abans d'acabar el gener, tal com ha assegurat el conseller comarcal Xavier Robert. Fonts del departament han dit a l'ACN que el compromís ha estat "agilitzar al màxim" aquest pagament, però sense data límit fixada. Les mateixes fonts han lamentat que Robert hagi "tergiversat" els continguts de la reunió en les seves explicacions als mitjans. Governació també ha negat que abonés 60.000 euros al desembre al Consell Comarcal perquè es va fer públic que no es podrien fer front a les despeses corrents, sinó perquè el pagament ja estava programat.

El director general d'Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller comarcal del Garraf Xavier Robert, que ha assegurat que la Generalitat s'ha compromès a pagar al Consell Comarcal més de 240.000 euros abans d'acabar el mes de gener.

La Generalitat, però, ha remarcat que en cap cas ha adquirit aquest compromís, sinó que l'objectiu és "agilitzar al màxim" aquest pagament, sense establir un calendari límit com ha dit Robert. Les mateixes fonts han lamentat la "tergiversació" dels continguts de la reunió i consideren que hi ha hagut "deslleialtat institucional" per part de Robert.

A més, fonts de Governació han negat que el pagament de 60.000 euros que es va fer al Consell Comarcal del Garraf al desembre fos perquè havia aparegut als mitjans de comunicació que aquesta institució tenia problemes per fer front a les despeses corrents, sinó que aquest era un pagament que ja estava programat.

També han negat que Cañada s'hagi mostrat sorprès en conèixer la situació d'aquest consell comarcal, ja que s'assegura que el director general d'Administració Local "coneix perfectament la situació financera de tots els consells".