13.01.12 - LLEIDA • Segrià

GLOBALleida aprova el pressupost per al 2012 amb una reducció del 21%

Viernes, 13 de Enero de 2012
Lleida (ACN).- El consorci de promoció econòmica de les Terres de Lleida, GLOBALleida, ha aprovat avui el pressupost de l'organisme per al 2012, que serà de 750.000 euros, que seran aportats a parts iguals per l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida. Tot i això, el nou ens gestionarà prop de 7 MEUR, resultants de la suma de les quantitats assignades a les entitats que s'hi integren: el Consorci de Promoció Econòmica, Institut Municipal d'Ocupació, Patronat de Promoció Econòmica i CEEILleida. Aquest total suposa una reducció de les aportacions dels patrons del 21% respecte l'any anterior, tot i que el compromís dels patrons es manté amb la voluntat d'assolir els mateixos objectius amb una millor eficiència.

Durant les reunions del Comitè Executiu i del Consell General que s'han celebrat aquest divendres la Universitat de Lleida (UdL), el conseller delegat de GLOBALleida, Xavier Pont, també ha informat sobre la decisió de reduir els salaris dels càrrecs directius una mitjana del 10%, una mesura que ha estat ben rebuda pels patrons tenint en compte la situació econòmica actual.

Així mateix, tant el Comitè Executiu com el Consell General han tirat endavant la modificació dels Estatuts de GLOBALleida per tal de donar entrada als consells comarcals de les terres de Lleida i al Conselh Generau d'Aran en aquests dos òrgans de govern del consorci.  En la darrera reunió del Comitè Executiu del novembre passat, els cinc patrons, l'ajuntament de Lleida, la Diputació, la UdL i les cambres de comerç de Tàrrega i Lleida van acordar l'aprovació de la remodelació dels estatuts de l'ens públic.

La modificació implica dos canvis importants com són la fusió de la Comissió de Participació i de la Comissió Territorial en el Consell Assessor com a nou òrgan de participació i assessorament en l'estratègia d'actuació econòmica i social de GLOBALleida amb el territori, a més de la incorporació dels consells comarcals en els seus òrgans de govern.