25.6.20 - BARCELONA • Barcelonès

El Departament de TES s'adhereix a la campanya mundial de la UITP per promoure el transport públic i la mobilitat sostenible en la represa

Jueves, 25 de Junio de 2020

El transport públic i la mobilitat activa són els eixos fonamentals per construir ciutats resilients, combatre el canvi climàtic, fomentar estils de vida saludables i impulsar les economies locals


Imatge de la campanya. Foto: govern.cat.
El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha adherit a la nova campanya de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) on es vol posar en valor el paper del transport públic i la mobilitat sostenible davant els ciutadans catalans, les administracions públiques  i la Unió Europea. L’objectiu és que es reconegui el valor d’aquests mitjans de transport durant la COVID19 i el que representen pel futur de la nostra mobilitat.
En aquest sentit, la campanya té com a lema principal ‘BACK TO BETTER MOBILITY’, és a dir, ‘Torna a una mobilitat millor’; i com a temes que acompanyen també la campanya de comunicació tenim: ‘Mou-te millor’, ‘Respira millor’, ‘Treballa millor’.
Calen ciutats amb menys congestió, menys contaminació i on es racionalitzi el paper del vehicle privat en els desplaçaments dels nostres ciutadans. En definitiva, aconseguir també estils de vida saludables i impulsar les economies locals. És per això, que el paper del transport públic és essencial en aquest procés de recuperar les ciutats pels ciutadans i que el vehicle privat no torni a ocupar els carrers de les nostres ciutats de manera desmesurada.
En aquesta línia, parla el director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni: “El transport públic ha de seguir sent el pal de paller de la mobilitat del nostre país, una mobilitat segura i sostenible. Hem de combatre el repunt de l’ús del transport privat, i hem de tornar a posar el transport públic al centre, ja que és la millor garantia per poder-nos moure atacant la doble emergència, la sanitària i la climàtica.”
Per la seva banda, el president de la Unió Internacional del Transport Públic i director general d’FGC, Pere Calvet, destaca l’impacte de la pandèmia en el transport públic: “La situació d’emergència sanitària global ha provocat que el transport públic hagi sofert un greu impacte sobre la demanda a tot el món alhora que reforçava el seu paper de servei essencial en el dia a dia de les nostres societats. Cal revertir aquesta tendència donant suport al sector i reforçant l’aposta per una mobilitat neta i sostenible a les ciutats. Sens dubte, el transport públic està cridat a ser un agent clau en la recuperació social, ambiental i econòmica que entre tots hem d’impulsar per revertir, el més ràpidament possible, els efectes de la crisi”.
Podeu consultar tota la informació sobre la campanya aquí
Enllaç al vídeo promocional de la campanya