26.6.20 - BARCELONA • Barcelonès

L'ACA destina més de 111.500 euros als ens locals per a la redacció dels plans d'usos als embassaments

Viernes, 26 de Junio de 2020

S’han rebut un total de cinc sol·licituds de subvenció, concretament les dels consells comarcals del Solsonès (2), l’Alt Empordà, Osona i l’Ajuntament de la Cellera de Ter


Embassament de Darnius Boadella. Foto: govern.cat.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha publicat la resolució de la línia d’ajuts per incentivar la redacció dels plans d’usos als embassaments de les conques internes, convocada a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el passat 12 de novembre de 2019.
L’Agència destinarà més de 111.500 euros a les cinc sol·licituds de subvenció rebudes, concretament les del Consell Comarcal del Solsònes (2, per valor de 31.500 euros cadascuna), el Consell Comarcal de l’Alt Empordà (13.410 euros), el Consell Comarcal d’Osona (27.000 euros) i l’Ajuntament de la Cellera de Ter (8.100 euros).
Aquestes subvencions contribuiran al desenvolupament dels plans d’usos dels embassaments de la Llosa del Cavall i Sant Ponç, al Solsonès, Darnius Boadella (Alt Empordà), Sau (Osona) i Pasteral (la Selva). Això farà possible que aquests espais, a més de garantir les demandes d’aigua i minimitzar el risc d’inundacions, incorporin un ús lúdic, potenciant les activitats econòmiques i el turisme del territori on s’ubiquen. En aquest sentit, aquests plans d’usos també serviran per a millorar els espais de caminada i lleure. La mesura suposa una cessió als municipis de la capacitat de gestió dels usos lúdics vinculats a aquestes infraestructures hidràuliques.