29.6.20 - BARCELONA • Barcelonès

Neix SPRO, l’app per estacionar a les places de càrrega i descàrrega de Barcelona i l’àrea metropolitana

Lunes, 29 de Junio de 2020

Es tracta d’una nova aplicació mòbil, destinada als professionals de la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM), amb la qual es milloren i s’agilitzen els estacionaments en aquestes places


Cotxes estacionats a Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona.
Inicialment, es podrà fer servir a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Pròximament, s’afegiran la resta de municipis metropolitans
L’SPRO permet localitzar les places DUM de la metròpolis per geolocalització, consultar la previsió de l’ocupació i els horaris de regulació de cada una de les zones i rebre alertes personalitzades
La càrrega i descàrrega, etapa final de la distribució urbana de mercaderies, suposa una part important del trànsit que circula diàriament per les ciutats que s’ha incrementat amb l’impuls del comerç electrònic, especialment, durant la pandèmia.
Ja ha arribat SPRO, la nova aplicació mòbil per a professionals que treballen a Barcelona i l’àrea metropolitana. Aquesta serveix per unificar i millorar la gestió i l’estacionament de les places destinades a la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM). Amb la nova aplicació, els professionals poden concentrar la gestió de l’estacionament dels seus vehicles comercials en una única app per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.
Inicialment, l’SPRO es desplega a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. A més, l’app estarà en constant creixement, i properament està previst que es vagin incorporant al servei més municipis metropolitans, com el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. L’app és gratuïta i està disponible tant per dispositius iOS (sistema Apple) com Android.
Amb el desplegament d’aquesta app, l’AMB dóna resposta a la reivindicació històrica del sector per avançar cap a l’harmonització de les condicions de càrrega i descàrrega a la metròpolis de Barcelona.
A Barcelona, l’SPRO substitueix l’antiga app areaDUM, que s’utilitzava fins ara per gestionar l’estacionament a les places de càrrega i descàrrega de Barcelona ciutat, i presenta una usabilitat més àgil així com la possibilitat de rebre alertes personalitzades, entre altres funcionalitats.

Com funciona?
La nova app té una usabilitat intuïtiva i segura, que permet activar l’estacionament a les places de DUM en pocs passos, perquè els seus usuaris i usuàries puguin gaudir de 30 minuts d’aparcament gratuït i realitzar la càrrega i descàrrega amb comoditat. Només cal seleccionar l’àrea i indicar a l’app el codi DUM de la zona, que es troba al senyal vertical. Al municipi de Barcelona, si el vehicle utilitzat està classificat com a 0 emissions, es disposarà de 30 minuts addicionals.
Una altra nova funcionalitat és la possibilitat de configurar i rebre alertes personalitzades, i que l’usuari pot configurar per rebre notificacions quan s’estigui acabant el temps d’estacionament regulat.
L’SPRO permet també localitzar les places DUM de forma senzilla gràcies a sistema de geolocalització, consultar la previsió de l’ocupació i els horaris de regulació de cada una de les zones. També, permet consultar, de manera senzilla, totes les operacions realitzades i dades del vehicle que les ha realitzat, sigui amb un compte personal o amb un compte d’empresa.
L’SPRO incorpora un sistema predictiu de disponibilitat de places lliures d’estacionament regulat a Barcelona, per a ajudar els usuaris a trobar una plaça de càrrega i descàrrega en superfície. Només cal introduir la destinació i hora prevista d’arribada i l’app mostra sobre el mapa la predicció de disponibilitat de places als diferents trams: en color verd es mostra disponibilitat alta; en taronja, disponibilitat mitjana; i en vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic. Aquesta funció només està activa a Barcelona ciutat, però posteriorment s’implementarà als altres municipis metropolitans.