30.6.20 - GIRONA • Gironès

Una flota de vint autobusos de Moventis promociona la Costa Brava dins del territori català

Martes, 30 de Junio de 2020

La campanya té com a objectiu fomentar la mobilitat en transport públic del turisme de proximitat i divulgar la marca Costa Brava arreu del territori on opera la companyia de transports de passatgers des de fa prop de cent anys

Moment de la presentació de la campanya pel foment del turisme a la Costa Brava. Foto: Diputació de Girona.
S'ha presentat, al port de Palamós, la Campanya de Dinamització del Turisme de Proximitat a la Costa Brava, impulsada per Moventis Sarfa amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i vint municipis de la Costa Brava: Cadaqués, Calonge, Castell - Platja d'Aro, Castelló d'Empúries - Empuriabrava, el Port de la Selva, Figueres, Girona, la Bisbal d'Empordà, l'Escala, Llançà, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Pals, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí - l'Estartit i Tossa de Mar.
A l'acte hi han participat Miquel Martí i Escursell, president de Moventia; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Lluís Puig, alcalde de Palamós, i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
A més, hi han assistit alcaldes i regidors de la vintena d'ajuntaments que prenen part en la campanya, diputats de la Diputació de Girona, alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i altres representants del món local i empresarial de les comarques gironines.

Una doble acció de difusió i comunicació
La campanya té com a objectiu fomentar la mobilitat en transport públic del turisme de proximitat i divulgar la marca Costa Brava arreu del territori on opera la companyia de transports de passatgers des de fa prop de cent anys. Alhora, es tracta d'una iniciativa amb què crear vincle, pertinença i unió territorial, amb la participació dels principals ajuntaments de la demarcació.
S'adreça específicament als habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, a l'entorn d'uns tres milions d'usuaris potencials. La companyia Moventis connecta les comarques gironines de la Selva, l'Alt Empordà i el Baix Empordà amb Barcelona i els aeroports de Barcelona i Girona, així com amb nombroses localitats de la demarcació de Girona. L'any 2019 va transportar prop de 2,5 milions de viatgers, que enguany podran consultar el nou web, més àgil i eficient en la informació d'horaris i en la compra de bitllets.
Amb el missatge «T'esperem amb il·lusió. Vine a la Costa Brava», vint autobusos de la companyia Moventis recorreran el territori català lluint una vintena d'imatges icòniques dels municipis gironins que participen en la campanya.
La campanya es complementa amb una acció de comunicació radiofònica protagonitzada pels ajuntaments, que participaran en un espai fix al programa Via lliure, de RAC1, els caps de setmana de juliol i agost, i, mitjançant entrevistes amb representants municipals, es donaran a conèixer els valors i els atractius turístics, gastronòmics i paisatgístics de cadascuna de les localitats adherides a la iniciativa.
Així mateix, es duran a terme accions complementàries a les xarxes socials en què es divulgaran continguts relacionats amb la campanya.
La Campanya de Dinamització del Turisme de Proximitat a la Costa Brava impulsada per Moventis Sarfa és una acció inèdita motivada per la crisi del coronavirus i que rep el suport de l'Administració pública. La iniciativa exemplifica la fortalesa del sector empresarial català i la unió d'actuació en la reactivació social i econòmica del país.
El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha assenyalat: «Aquesta campanya és fruit de la suma de complicitats i sinergies entre el sector privat i el públic. Fomenta la mobilitat en un mitjà de transport públic i exemplifica les aliances que es generen per atraure visitants i promoure el turisme a la Costa Brava».