19.01.12 - MATARÓ • Maresme

El Maresme reclama diners a la Generalitat per poder atendre els animals abandonats

Jueves, 19 de Enero de 2012
Mataró (ACN).- El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció per reclamar a la Generalitat que doti de finançament els ajuntaments perquè puguin complir amb les obligacions de la Llei de protecció dels animals, que els obliga a recollir i tenir cura dels animals abandonats, perduts o ensalvatgits. El problema amb que topen els municipis és que aquesta competència no ha estat dotada de recursos econòmics. La situació és especialment complicada en un moment en que l'abandonament d'animals va a l'alça. En el darrer any la protectora de Mataró, que dóna servei a 35 municipis, ha recollit del carrer 3.357 gossos i gats, un 9% més dels abandonaments que hi va haver l'any 2010.

La moció del Consell Comarcal exposa aquesta situació de dificultat i insta la Generalitat a accelerar la tramitació d'un reglament de la Llei de protecció dels animals "perquè els ajuntaments disposin d'una eina que detalli els recursos i els procediments que es poden aplicar en matèria de recollida i custòdia dels animals de companyia".

Al mateix temps, es demana que l'aplicació d'aquest reglament es faci "tenint en compte les dificultats econòmiques dels ens locals, és a dir, essent conscients de la reducció d'ingressos que estan patint els municipis i en general les administracions públiques". Per aquests motius, afegeixen, "caldria dotar una línia de finançament als ens locals per donar compliment a les obligacions derivades de la llei".

D'altra banda, es demana que les ajudes vagin més enllà dels diners en els municipis més petits on no es disposi de Policia Local pròpia. Des del Consell Comarcal reclamen que, en aquests casos, el control sobre l'abandonament d'animals el facin els agents rurals o els Mossos d'Esquadra.