21.7.20 - BARCELONA • Barcelonès

President Torra: "El pla de reactivació econòmica és el full de ruta per protegir el futur dels ciutadans d'aquest país

Martes, 21 de Julio de 2020

El Govern ha aprovat avui el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 amb 20 grans projectes i un cost total de 31.765 M€

El president Torra i el vicepresident Aragonès en roda de premsa. Foto: Jordi Bedmar.
El president ha assegurat que “cal un consens de país” sobre el Pla i ha estès la mà “a tots els agents econòmics, socials i polítics del país per treballar el document
El vicepresident ha destacat que el document “preveu la mobilització de recursos més gran de la història contemporània de Catalunya”
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del vicepresident del Govern i titular d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social per fer front a la crisi derivada de la Covid-19.
Un document que el president ha assenyalat que és “el full de ruta per protegir el futur dels ciutadans d’aquest país i una guia per l’acció de govern dels propers mesos”. En aquest sentit, el pla ha de servir perquè “ningú quedi desprotegit, enrere o s’agreugi la seva situació de vulnerabilitat a causa de la Covid-19; per mantenir el teixit productiu i els llocs de treball i per reorientar sectors estratègics de la nostra economia cap a l’economia post-Covid”.
“En aquesta situació de pandèmia, el primer objectiu del Govern és salvar vides i el segon és salvar el futur”, ha remarcat el cap del Govern en la seva intervenció. “Un compromís clar i coherent que necessita d’accions valentes per donar respostes a les urgències del dia a dia i projectar-nos cap al futur”, ha apuntat.
Amb aquest objectiu, el Consell Executiu ha aprovat avui el document final de la Comissió per a l'Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social que ha de servir per “alinear totes les propostes en una estratègia de país, àmpliament compartida, que ens encamini a recuperar la bona dinàmica econòmica”.
“No ens autolimitem pels recursos ni les competències reconegudes, reafirmem que tenim un projecte per reactivar econòmicament aquest país garantint la plena igualtat d’oportunitats”, ha assegurat Quim Torra.