19.01.12 - CALDES DE MONTBUI • Vallès Oriental

Caldes de Montbui tornarà a disposar de farmàcies de guàrdia a les nits

Jueves, 19 de Enero de 2012
Caldes de Montbui (ACN).- Caldes de Montbui (Vallès Oriental) tornarà a disposar del servei de farmàcia de guàrdia nocturna després de gairebé dos mesos, segons ha anunciat l'alcalde del municipi, Jordi Solé (ERC). El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha modificat l'acord pel qual les farmàcies de la vila van suspendre l'atenció a les nits el passat 1 de desembre i ha enviat l'ordre als farmacèutics perquè tornin a cobrir les guàrdies. L'alcalde ha explicat que el reestabliment es produirà "en els pròxims dies" i que es produirà un diàleg amb les farmàcies per racionalitzar i fer més eficaç el servei.

Les farmàcies de Caldes de Montbui van suspendre les guàrdies nocturnes arran de l'acord entre el Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona de deixar d'oferir aquest servei en els municipis sense hospital o sense urgències nocturnes. Des d'aleshores, els calderins s'han de desplaçar a Mollet o Granollers.

L'alcalde, però, ha defensat sempre que el CAP de Caldes ofereix atenció continuada, per la qual cosa "no hi ha res a negociar" i el servei "s'ha de prestar".

Després de les peticions de l'alcalde al Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics, les farmàcies de la vila tornaran a prestar el servei. Jordi Solé ha assegurat que ara hi haurà un procés de diàleg amb els farmacèutics per racionalitzar i fer més eficaç l'atenció nocturna.