15.9.20 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments el dispositiu web i telefònic “Tornem a l’escola”

Martes, 15 de Septiembre de 2020

La Diputació de Barcelona ha creat el nou servei d’atenció tècnica per a consultes dels ajuntaments, vinculades a l’inici de curs en context de la COVID-19, “Tornem a l’Escola”

Infants tornant a l'escola. Foto: diba.
Aquest curs s’inicia en una situació sense precedents: es comença el curs en un context de pandèmia i d’“emergència educativa”

Aquesta situació ha generat alarma social, preocupació entre les famílies, els docents, els responsables educatius del territori i, per descomptat, entre els ajuntaments. Són molts els interrogants i moltes les incerteses que es troben i cal, ara més que mai, unir esforços per trobar solucions, per compartir informació, inquietuds, necessitats i dubtes i per trobar respostes entre tots. És per això que la corporació presenta aquest dispositiu que a més d’atenció directa telefònica i un formulari de consulta inclou quatre grans àmbits de suport que es divideixen en: manteniment, seguretat, neteja i desinfecció de centres educatius; Ús d’espais municipals i comunitaris en horari lectiu; Organització d’activitats extraescolars i Absentisme i acompanyament a les famílies.
El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega,  ha afirmat que «iniciem un curs escolar sense precedents. Per primera vegada en la història començarem el curs en un escenari de pandèmia i d’emergència educativa. Això ha produït molta alarma social i molta preocupació en les famílies, els docents, el personal educatiu, i també en els ajuntaments». I ha afegit que «hi ha molts interrogants i moltes incerteses. Per això, ara més que mai és necessari unir esforços per trobar solucions. Compartir informacions i necessitats, i d’aquesta manera entre tots i totes trobar respostes».
Vega ha recordat com des de la Diputació de Barcelona, «estem compromesos amb una educació de qualitat, equitativa i presencial i és en aquests en aquests moments que posem a disposició dels ajuntaments un dispositiu que serà gestionat per les àrees de Salut, Serveis Socials i Educació de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’acompanyar els ajuntaments».
Un espai on trobar respostes, normativa i es podran formular també preguntes, per tal que sigui útil. Bon començament de curs!.