22.01.12 - PUIG-REIG • Bergadà

Ortega insisteix que la negociació de les mesures d'ajust en el funcionariat és ja un tema "tancat"

Domingo, 22 de Enero de 2012
Puig-reig (ACN).- La vicepresidenta Joana Ortega s'ha referit aquest diumenge novament a les reivindicacions dels Mossos pel que fa a la revisió de les mesures d'ajustament que afecten el conjunt de la Funció Pública i ha insistit que només queden per perfilar "aspectes organitzatius". "Les mesures estan ja treballades blanc sobre negre i, per tant, tancades", ha subratllat Ortega durant la celebració de la festa de La Corrida a Puig-reig (Berguedà) per Sant Antoni Abat. Davant una possible "vaga de zel" de la policia catalana, Joana Ortega ha dit que respecta qualsevol mostra de descontentament, tot i que ha reivindicat la imatge de "responsabilitat" i el "prestigi" que fins ara té la ciutadania vers els Mossos.


"Tenim la policia més preparada i en aquest sentit crec que la ciutadania ha d'estar tranquil·la", ha destacat la també consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, qui ha aprofitat per advertir que "no cal confondre les reivindicacions que es fan des del cos amb què en cap moment es desatengui la seguretat del país". "He de valorar des del respecte als qui vulguin expressar el seu descontentament", afegeix Ortega. "La responsabilitat de tots plegats és fer que això no trontolli", ha prosseguit.

A banda d'elogiar la tasca del cos policial, la vicepresidenta ha matisat que "una altra cosa són les negociacions en el context general dels servidors públics". En aquest sentit, ha recordat que van ser negociacions que es van fer "al llarg de l'any passat" amb les quals es van acostar posicions "fins on vam poder". Per aquest motiu, ha repetit que només queden qüestions "organitzatives" per perfilar en el si dels Mossos. "No s'han de confondre amb algunes negociacions com les que es van desencallar ahir amb el col·lectiu amb els funcionaris de presons", ha alertat "aquest era un serrell que acabava fora de la negociació general", ha dit.

D'aquesta manera, Joana Ortega s'ha refermat en la postura del Govern que les negociacions per les retribucions són "generals" per a "tots els servidors públics" i demana així un "plus de responsabilitat" a tota la ciutadania i a tots els treballadors de la funció pública, inclosos els agents que vetllen per la seguretat del país. "Som conscients que hem demanat aquest esforç complementari i estem convençuts que la gent ho anirà entenent i que ho haurem d'aplicar pel bé de mantenir aquest Estat del benestar", ha conclòs.

Joana Ortega ha fet aquestes declaracions a Puig-reig (Berguedà) en el marc de la celebració de La Corrida. Es tracta d'una festa tradicional que es celebra des de fa més de 125 anys per Sant Antoni Abat, patró dels animals. La festivitat gira a l'entorn del món dels cavalls, els carros, l'embotit i els productes elaborats del porc. Ortega ha estat rebuda per les autoritats del consistori encapçalades per l'alcalde Antoni Clement (CiU) i posteriorment ha fet entrega d'un estendard a un dels genets que encapçalaven la comitiva. Enguany, un fet destacable ha estat que els tres genets que han rebut la bandera eren dones, aspecte que ha remarcat la vicepresidenta.