24.01.12 - EL PRAT DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

L'alcalde del Prat saluda que s'aturi la privatització de la gestió del Prat i torna a reclamar que es descentralitzi

Martes, 24 de Enero de 2012
El Prat de Llobregat (ACN).- L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, s'ha afegit a la petició que ja han fet altres administracions catalanes i partits polítics perquè el nou govern espanyol descentralitzi la gestió de l'aeroport que hi ha al municipi que governa. Però amb un matís: Lluís Tejedor, el principal batlle d'ICV, que recorda que una gestió privada no és el mateix que una de descentralitzada, troba "correcte" que es paralitzi la privatització de la seva gestió. "Tornem a estar en el punt de partida de fa cinc anys", ha dit Tejedor, tot afegint sobre la reforma que va endegar el govern del PSOE a les seves acaballes i que ara ha quedat avortat: "No és que anéssim bé abans i ara anem malament; abans també anàvem malament".

Tejedor ha assegurat en declaracions a l'ACN que, d'una banda, troba "correcte" l'anunci que va fer aquest dilluns la nova ministra de Foment de l'executiu del PP, Ana Pastor, de suspendre el concurs per adjudicar la gestió de l'aeroport del Prat (i del de Barajas, a Madrid) a concessionàries privades i de vendre el 49% d'Aena Aeroports a capital privat.

Tejedor ha tornat a criticar que l'anterior govern pretengués "la privatització d'un patrimoni públic com el de l'aeroport del Prat" en un context de crisi "a corre-cuita per treure uns dinerets". "Ara era el pitjor moment" per vendre part d'Aena, ha argumentat.

"La ministra està negant una demanda històrica"

L'anunci de Mato, d'altra banda, suposa també la paralització de la posada en marxa del consell rector que havia de supervisar la gestió del Prat per part de la concessionària privada, i en el qual tenien representació minoritària la Generalitat, l'Àrea Metropolitana, l'Ajuntament de Barcelona i agents econòmics del Principat.

"La ministra està negant una demanda històrica, que és la demanda de gestió descentralitzada de l'aeroport del Prat respecte el sistema Aena", ha lamentat davant d'això Tejedor. Pastor "nega la possibilitat d'avançar i tornem a estar en el punt de partida de fa cinc anys", ha afegit l'alcalde.

El principal alcalde d'ICV, pendent de "veure què defensa el govern de CiU"

"L'aeroport del Prat perd capacitats de competir a Europa i a el món", ha insistit el batlle de la ciutat més important governada per ICV-EUiA, que també ha etzibat: "Estaria bé veure què defensa el govern de CiU, que té una lluna de mel coneguda amb el govern del PP".

"No s'ha de confondre la gestió descentralitzada amb allò que havia fet en els últims mesos el govern de Zapatero"

Amb tot, l'ecosocialista ha opinat que la proposta de nova gestió de l'aeroport del Prat que havia fet l'anterior govern espanyol del PSOE tampoc era satisfactòria pels interessos catalans.

"No s'ha de confondre la gestió descentralitzada amb allò que havia fet en els últims mesos el govern de Zapatero", ha criticat el batlle, que sol recordar que una gestió descentralitzada i una de privada no són el mateix, i que una privada no té perquè respondre als "interessos generals" del país.

Tejedor ha lamentat que les competències del consell rector previst per l'anterior ministre Blanco fossin "insignificants" i es limitessin al "seguiment del compliment del plec de condicions de la concessió" privada.

Per Tejedor, una veritable descentralització del Prat passaria per crear "un organisme director gestor de l'aeroport amb una representació pública determinant per decidir els aspectes més importants de la gestió d'un aeroport", com els 'slots' o el pla d'inversions de la infraestructura.