26.01.12 - MATARÓ • Maresme

L'Ajuntament de Mataró crea una comissió mixta que treballarà per evitar desnonaments

Jueves, 26 de Enero de 2012
Mataró (ACN).- Més de 200 persones han evitat el desnonament d'una família senegalesa al barri de Cerdanyola de Mataró, previst per aquest dijous al matí. Arrel de la pressió que ha fet la societat civil, els agents judicials que l'havien de dur a terme l'han posposat fins a la primera quinzena de febrer. Només 24 hores abans, l'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), signava un decret per crear, amb caràcter d'urgència, una comissió mixta que integri partits polítics, entitats ciutadanes, agents immobiliaris i bancs i caixes. L'objectiu d'aquest nou òrgan és el d'evitar més desnonaments a la ciutat i situacions com la viscuda aquest dijous per la família del número 48 del carrer Vitòria.

El nou grup de treball es reunirà per estudiar les mesures a emprendre a nivell municipal per tal de prevenir i evitar els desnonaments, així com buscar alternatives que els evitin per motius econòmics o bé garantir el reallotjament digne de les famílies afectades.

A més dels representats dels partits polítics de l'Ajuntament de Mataró, la nova comissió estarà formada pel Defensor del Ciutadà i representants del Col·legi d'Advocats de Mataró, el deganat dels Jutjats de Mataró, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Creu Roja, Càritas, Conferències de Sant Vicenç de Paül, Cambra de la Propietat Urbana, els principals bancs i caixes amb seu a Mataró, agents immobiliaris, la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró, el Departament de Serveis Socials i el Servei d'Habitatge de l'Ajuntament.