8.1.21 - BARCELONA • Barcelonès

Ja estan disponibles tots els protocols per a les eleccions del 14F

Viernes, 08 de Enero de 2021

El PROCICAT va aprovar el 30 de desembre tots els protocols per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya de 14 de febrer de 2021. Els cinc documents aprovats a més d'un mes de la celebració dels comicis es desprenen del Pla d’eleccions en context de COVID-19 que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, va presentar el passat mes d’octubre

Font: FMC.
Els documents, elaborats per la Subdirecció General de Processos Electorals i Democràcia Directa, garanteixen que els comicis del 14 de febrer s'adeqüin a les directrius de les autoritats sanitàries, i es divideixen en tres eixos: salut, dret de vot i legitimitat del procés electoral
En l'eix salut s’han aprovat els següents tres protocols: Protocol específic per a l'adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en mesa electoral i escrutini (actualització del document aprovat el 9 de novembre), Protocol específic per a la creació del Dispositiu eleccions COVID: oficina, responsables i materials de seguretat sanitària i el Protocol específic per als actes de campanya. Pel que fa a l'eix del dret de vot s'ha aprovat el Protocol específic per a la comunicació institucional i sobre les diferents modalitats de vot. I per últim, per garantir la legitimitat democràtica, s'ha aprovat el Protocol de funcionament de la Taula de Partits i definició d'escenaris de celebració de les eleccions.
També el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha elaborat una informació especifica per als ajuntaments i altres ens locals, on hi trobareu aquella informació interès per a tot allò relatiu a l'impacte de la COVID-19 en l’organització de les eleccions. Al final d'aquesta notícia hi trobareu com a document una Guia d'orientacions per a ajuntaments sobre l'impacte de la COVID-19 en l'organització de les eleccions al Parlament 2021.
A més, cal tenir en compta que s'han ampliat els terminis per sol·licitar el vot des de l'exterior i d'enviament del vot per correu, en concret, la ciutadania resident a l'exterior inscrita al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulgui votar a les eleccions al Parlament podrà fer la sol·licitud de vot fins al 19 de gener.