11.1.21 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona es compromet a millorar els mecanismes de transparència i bon govern

Lunes, 11 de Enero de 2021

La Diputació de Barcelona va celebrar dijous passat una sessió plenària extraordinària, convocada a petició dels 16 diputats i diputades del grup d’ERC-AM a la corporació

Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona. Foto: Eva Guillamet / Diputació de Barcelona.
El Ple va rebutjar l’única moció presentada, Moció per reafirmar la lluita contra la corrupció i la defensa  de la integritat de la Diputació de Barcelona.

El text va tenir els vots favorables de Cs i Tot per Terrassa (TxT), els vots en contra de PSC-CP i Junts, i l’abstenció del PP i ECG. L’oportunisme polític i l’electoralisme de la moció van estar els principals arguments dels grups a l’hora de rebutjar el text o d’abstenir-se.
Durant la sessió es va posar de manifest la unanimitat de tots els grups polítics a l’hora de condemnar la corrupció en totes les seves expressions i remarcar la necessitat que les administracions públiques siguin exemplars. En aquest sentit, la presidenta i els portaveus dels grups es van comprometre a millorar tots els mecanismes necessaris de transparència i bon govern de la institució i, si cal, a revisar el Codi de govern i qualitat institucional i el Codi de conducta de càrrecs electes i del personal directiu professional; tots dos aprovats per unanimitat durant el passat mandat.