11.1.21 - LA NOU DE BERGUEDÀ • Berguedà

Josep Maria Peixó, nou alcalde de La Nou de Berguedà 

Lunes, 11 de Enero de 2021

El relleu es produeix després d'una moció de censura contra l'alcaldessa, Mercè Fuentes, per part de quatre regidors del seu mateix partit


Josep Maria Peixó, nou alcalde de la Nou de Berguedà. Foto: Marc Canturri (Aquí Berguedà).
La Nou de Berguedà té, des de finals de desembre un nou alcalde. Es tracta de Josep Maria Peixó, del grup municipal independent Som Poble, el mateix que fins ara ostentava l'alcaldia, però que mantenia una relació d'enfrontament amb l'alcaldessa, Mercè Fuentes. Es van presentar sota una mateixa llista, Som Poble, però des dels primers mesos de govern es van obrir les diferències.
El nou batlle del municipi de l'Alt Berguedà, Josep Maria Peixó, va assenyalar a Regió7 que «a mi em van proposar entrar al grup per fer un equip, i aquest equip no ha funcionat». Segons Peixó, les divergències entre els regidors del mateix grup s'arrossegaven ja des d'abans que esclatés la pandèmia de la covid-19.
Per la seva banda, la ja exalcaldessa Mercè Fuentes, ha opinat que «en comptes de poder discutir les coses i les discrepàncies, tot s'ha anat enredant a nivell personal». Fuentes es queixa que els quatre regidors que han presentat la moció de censura «han estat fent política fora de l'ajuntament i m'han deixat al marge», assegura. Fuentes destaca com a data clau per al trencament definitiu un ple ordinari en el qual la resta de regidors no es va presentar. Finalment, la cap de llista de Som Poble de la Nou ha lamentat que la dimissió que ha presentat just abans d'arrencar la moció de censura no s'hagi acceptat, i ha reiterat que el canvi de batlle es deu a raons personals.
Font: Regió 7