26.01.12 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona destina 44,4 MEUR en el nou catàleg de serveis per als ajuntaments pel 2012

Jueves, 26 de Enero de 2012
Barcelona (ACN).- La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dijous al migdia els nous serveis i activitats locals per als ajuntaments. El nou catàleg, que es presenta en format electrònic des de l'any passat per reduir costos, té un pressupost de 44,4 milions d'euros, dels quals 38 corresponen a recursos econòmics i 6,4 a recursos tècnics i materials. La segona fase d'ajuda als ajuntaments es presentarà entre juny i juliol juntament amb el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. Salvador Esteve, president de la Diputació, ha explicat que aquest Pla Extraordinari encara no està acabat i que servirà per "injectar liquidesa als ajuntaments".

Davant la situació socioeconòmica existent, la Diputació de Barcelona ha hagut de redissenyar el Catàleg de suport als serveis i activitats locals per als ajuntaments a fi d'estalviar costos i optimitzar recursos. Malgrat aquest replantejament cap de les cinc àrees desenvolupa menys recursos que el 2011, de fet el nou pla integra un total de 201 recursos - 23 més que l'any passat-.

Així doncs, l'àrea que se li destina més pressupost - 19,4 milions - és la d'Atenció a les Persones; en segon lloc se situa l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, que és la que té un major increment i passa de 39 a 54 recursos; en tercera posició, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic; en quart lloc l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies, que li pertoca 5,9 milions d'euros, i finalment, l'Àrea de Presidència. "Això implica que l'import mig que es podrà destinar per habitant dins d'aquest catàleg estarà al voltant dels 10 euros", ha destacat Joaquim Ferrer, diputat de cooperació local.

Per poder accedir a les ofertes de la Diputació, els ajuntaments presenten les seves demandes. Posteriorment es valora cada sol·licitud i l'atorgament de recursos es realitza en funció de la viabilitat dels projectes locals i la disponibilitat de recursos. Els consorcis podran executar les seves actuacions aprovades fins al 31 de desembre, mentre que pels ajuts econòmics el període de sol·licitud serà del 27 de gener a l'1 de març d'aquest any.

A fi de reduir despeses i estalviar el gran volum de paper, el Catàleg s'ha presentat, des de l'any passat, en format electrònic. El que es planteja la Diputació és que tan la tramitació com les justificacions del catàleg siguin de forma digital. "L'any passat es van fer 8.000 sol·licituds per internet, aquesta edició es preveu que hi hagi 25 sol·licituds de mitjana per municipi", ha assegurat Ferrer.