27.01.12 - BARCELONA • Barcelonès

Ferran Soriano lamenta que el projecte de Spanair a Barcelona no hagi obtingut ''visibilitat financera''

Viernes, 27 de Enero de 2012
Barcelona (ACN).- El president de Spanair, Ferran Soriano, seguia reunit a les 10 de la nit amb els membres del consell d'administració. L'objectiu de la reunió era garantir una sortida per tots els passatgers afectats per la decisió de ''cessar indefinidament'' les operacions aèries a partir d'aquesta nit. El consell ha pres aquesta decisió durant la reunió celebrada aquesta tarda i després de què la Generalitat hagi decidit aquest mati aturar les seves aportacions per la manca de ''visibilitat financera'' davant la negativa de Qatar Airlines a entrar en l'accionariat. Soriano ha ''lamentat'' el final que ha tingut el projecte de Spanair, que és ''una mala notícia'' per a la connectivitat de l'aeroport del Prat.

El president de Spanair ha explicat que els fets s'han desbocat a partir d'aquest mati del divendres quan la Generalitat ha decidit no aportar més capital a la companyia, després de saber que la companyia Qatar Airlines havia presentat una resposta negativa a la possibilitat de participar en el projecte de Spanair per a l'aeroport del Prat.

''Mala noticia'' per al Prat

Aquesta ''manca de visibilitat financera'' que ha suposat la negativa de Qatar, ha estat el motiu que finalment ha portat a decidir a la representació de la Generalitat a abandonar el projecte. Soriano ha qualificat aquest fet de ''mala notícia'' per a la connectivitat internacional de l'aeroport de Prat, que haurà de buscar una nova via per aconseguir construir aquest 'hub' de connectivitat intercontinental, ha explicat.

El consell d'administració seguia reunit a les 11 de la nit d'aquest divendres. L'objectiu de la reunió era doble, per una banda, i prioritari, donar sortida als passatgers afectats per la cancel·lació definitiva dels vols de la companyia, i per l'altra banda, i no menys important, ''complir amb la legalitat'' de les obligacions de la companyia tant amb els treballadors com els proveïdors.

Cap decisió sobre el concurs de creditors

Soriano ha explicat que en la reunió d'aquest consell d'administració s'adoptarà una decisió sobre si en els transcurs dels pròxims dies la companyia presenta un concurs de creditors com a fórmula per acabar amb l'activitat mercantil de la companyia. Hores d'ara, segons ha repetit reiteradament Soriano, el consell no havia pres cap tipus de decisió definitiva sobre la presentació o no d'aquest concurs de creditors.

El president de la companyia ha reconegut que personal de Spanair treballarà durant tota aquesta nit, el cap de setmana i els pròxims dies per donar solucions als passatgers. A més, representants de Spanair estan treballant en el comitè de crisi constituït per Ministeri de Foment i Aviació Civil per ajudar a coordinar sortides de vols als passatgers afectats per al cessament definitiu de l'activitat de la companyia.

Només aquest cap de setmana, entre dissabte i diumenge, el nombre de persones afectades és de 22.771 persones (8.695 en els 91 vols cancel·lats el dissabte i 14.076 persones en els 129 vols cancel·lats el diumenge), segons dades facilitades per la companyia.

Ferran Soriano ha explicat que Spanair tenia redactat un pla d'activitat amb recursos assignats per un llarg període de temps, que estava condicionat a la resposta positiva de Qatar Airlines. La manca de ''visibilitat financera'' que ha suposat la negativa de la companyia qatariana ha evitat el seu desplegament i ha obligat al tancament definitiu del projecte de Spanair.

El president de la companyia ha explicat que en aquest moment Spanair vol actuar un ''extra de prudència'' amb l'objectiu de fer tot allò que sigui necessari per complir amb la legislació i amb les obligacions tant amb els passatgers, com amb els proveïdors i els treballadors. En relació amb si a final de mes els treballadors de la companyia cobraran les seves nòmines, Soriano ha dit que aquest era un del temes que s'estaven tractant en la reunió del consell i que formava part del compliment d'aquestes obligacions legals de la companyia.