28.01.12 - BARCELONA • Barcelonès

Un macrocontrol policial al districte de Sant Martí de Barcelona acaba amb 165 denúncies

Sábado, 28 de Enero de 2012
Barcelona (ACN).- La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han desplegat la matinada d'aquest dissabte un operatiu especial a la zona d'oci d'Almogàvers, al districte de Sant Martí de Barcelona, per mantenir la convivència i prevenir el consum d'alcohol i drogues a la via pública, després de les queixes de diversos veïns. El macrocontrol ha finalitzat amb 165 denúncies per infraccions de l'Ordenança de la Convivència, quatre actes per tinença d'estupefaents, 1 acta per tinença d'armes i 289 llaunes decomissades. També s'ha desallotjat un local per incompliment d'horari i s'han fet 109 alcoholèmies. L'actuació més intensiva dels dos cossos policials es repetirà de manera periòdica en aquest àmbit de la ciutat

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra ja actuaven conjuntament a la zona però ara s'ha decidit reforçar el dispositiu amb un operatiu específic i un increment dels efectius, segons explica la policia catalana en una nota de premsa.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona (RPMB) han desplegat aquest cap de setmana un operatiu conjunt específic de seguretat i convivència a la zona d'oci de l'entorn del carrer Almogàvers amb l'objectiu de combatre la venda i el consum de begudes alcohòliques al carrer, evitar el consum i tinença de drogues, mantenir els nivells de convivència, garantir al seguretat viària i fer tasques de prevenció amb temes de seguretat ciutadana.

Fa anys que els veïns de la zona es queixen a l'Ajuntament de Barcelona per molèsties per soroll, concentracions de persones a la via pública i consum d'alcohol al carrer, especialment les nits del cap de setmana en aquesta zona de Barcelona. Per aquest motiu s'ha decidit reforçar la tasca preventiva de seguretat i convivència que s'estava duent a terme en aquest àmbit per part dels dos cossos policials amb un operatiu específic i més intensiu en el qual treballen conjuntament la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra de la RPMB.

Aquest dispositiu específic, que incrementa el nombre d'efectius que treballen a la zona, compta amb agents uniformats i de paisà dels dos cossos policials i es desplegarà de manera periòdica durant els propers mesos, especialment durant els caps de setmana.

L'actuació d'aquesta nit ha deixat com a balanç un total de 184 denúncies per diferents incompliments de les Ordenances Municipals i les normatives vigents.

S'han posat 165 denúncies per infraccions de l'Ordenança de Mesures per Fomentar i Garantir la Convivència Ciutadana a l'Espai Públic. Aquestes es divideixen en 93 per consum d'alcohol, 30 per realitzar necessitats fisiològiques a la via pública, 32 actes d'intervenció per venda ambulant, 5 denúncies per col·laborar amb la venda ambulant, 5 denúncies per altres infraccions de l'Ordenança de la Convivència. A banda, s'han decomissat un total de 289 llaunes de beguda.

Els agents dels dos cossos policials també han aixecat 4 actes per tinença d'estupefaents i 1 acta per tinença d'armes.

En el marc d'aquesta primera intervenció s'han posat 14 denúncies per infraccions de trànsit. En total s'han realitzat 109 alcoholèmies a la zona de les quals 12 han donat positives, i 5 drogotest, dels quals 3 han donat positius. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han hagut d'immobilitzar 7 vehicles, dels quals 3 han estat ingressats al dipòsit.

Finalment, s'ha inspeccionat i desallotjat un local d'oci del c/Pamplona per incompliment de la normativa i de l'horari establert.