30.01.12 - LLORET DE MAR • Selva

El PSC justifica el suport als comptes de Lloret argumentant que afavoreixen la desestacionalització econòmica

Lunes, 30 de Enero de 2012
Lloret de Mar (ACN).- Lloret de Mar (Selva) aprovarà aquest dilluns els pressupostos del 2012 amb l'acord al qual va arribar el govern municipal, format per CiU i ERC, i el PSC. Els comptes s'eleven a 59,2 MEUR, dels quals 50,1 són de despesa corrent i 8,8 d'inversió. L'alcalde convergent, Romà Codina, i els sis regidors més de CiU aconseguiran amb l'únic edil d'ERC i els tres del PSC una majoria absoluta per donar llum verda als comptes del 2012. Els socialistes han argumentat el seu suport als pressupostos assegurant que permetran avançar cap a la desestacionalització econòmica. ICV-EUiA ja va valorar l'acord com l'"inici de les negociacions per arribar a un pacte estable de govern entre PSC i CiU".

En paraules de l'alcalde de Lloret, el pacte amb els socialistes ha estat possible perquè tant l'equip de govern com el PSC estan "convençuts" que aquest acord és "el més convenient per Lloret". Per la seva banda, el portaveu socialista, Joan Bernat, ha concretat que han redestinat un total de 430.000 euros de diverses partides -com de Lloret Futur SA, de la càmera de TV3, de la reducció de telèfons, del butlletí municipal i de dietes dels càrrecs electes- a la "millora i manteniment d'escoles, barris i urbanitzacions", així com "al foment de l'ocupació i l'impuls de les activitats relacionades amb la promoció i desenvolupament econòmic de la vila". Així mateix, el PSC també valora aquest acord puntual des de la "responsabilitat per treballar, sense pressa però sense pausa, fent passes reals cap a la desestacionalització econòmica, sense oblidar les necessitats quotidianes de la ciutadania".

Enguany el total dels pressupostos s'eleva a 59.224.586 euros, dels quals 50.175.000 euros aniran destinats a despesa corrent i 8.812.000, a inversió. Segons el consistori, les directrius que han marcat aquests comptes són, entre d'altres, "ajustar el màxim possible" la despesa corrent. Tot i això, la partida registra un augment de l'1,22% respecte a l'any anterior. L'Ajuntament, però, recorda que la Casa de la Cultura i el Teatre "ja estan en ple rendiment" i ofereixen uns serveis "de gran demanda entre la ciutadania". El consistori recorda que la Biblioteca, per exemple, compta amb més de mil usuaris diaris, i el Centre de Formació d'Adults, amb prop de 350 alumnes.

Segons l'Ajuntament, els pressupostos també han de permetre aconseguir la finalització de les obres pendents per completar el nou mapa d'equipaments de la vila. El consistori subratlla que en els darrers anys l'Ajuntament de Lloret ha fet una "important aposta" per poder equipar la ciutat amb "els serveis necessaris" per a una població que ha duplicat els seu nombre d'habitants, passant dels 20.000 als 41.000 actuals.

La piscina olímpica i la construcció de la planta de triatge, principals inversions

L'Ajuntament també argumenta que ha destinat "importats esforços" a crear les infraestructures necessàries per "potenciar la diversificació de productes turístics i mantenir el lideratge turístic del municipi". La piscina de mides olímpiques i la construcció de la planta de triatge, subvencionada per l'Agència Catalana de Residus (ARC), són les principals partides destinades a inversions per a aquest 2012, que ascendeixen a 8,8 MEUR.

Així mateix, es manté l'"aposta per a la millora integral del municipi i dels serveis a la ciutadania malgrat el difícil context econòmic". Destaquen les dotacions destinades a mantenir la seguretat i mobilitat, amb un total de 7,6 MEUR, o els 2,5 MEUR destinats a vies públiques.

"Un gir polític cap a la dreta"

ICV-EUiA va criticar el pacte amb el PSC assegurant que els socialistes fan "un gir polític cap a la dreta, encara que intentin disfressar-lo com una aportació al normal funcionament de l'ajuntament". El partit MILLOR també va criticar el pacte i va argumentar que els comptes no semblen reflectir la situació actual de crisi.