30.01.12 - BARCELONA • Barcelonès

Ortega insta Sáenz de Santamaría a designar els membres de la bilateral per convocar una reunió el més aviat possible

Lunes, 30 de Enero de 2012
Barcelona (ACN).- La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha instat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a accelerar el nomenament dels membres del seu executiu que formaran part de la comissió bilateral Estat-Generalitat. Així li ha demanat en una reunió que s'ha allargat durant una hora i quart amb l'objectiu que la bilateral es convoqui el més aviat possible. Fonts de vicepresidència no veuen possible que se celebri abans de Setmana Santa i volen que es convoqui abans que comencin les vacances parlamentaries. La primera reunió entre Ortega i Sáenz de Santamaría també ha servit per preparar el terreny de cara a la reunió Mas-Rajoy de dimecres.

Segons fonts de vicepresidència, la reunió s'ha celebrat en un ambient cordial i s'ha constat un bon clima de cara a la reunió que el pròxim dimecres 1 de febrer celebraran el president del Govern, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. De fet, la intenció d'aquesta trobada entre les vicepresidentes dels dos executius era preparar la reunió de dimecres però també donar un impuls a la comissió bilateral.

El govern espanyol encara no ha designat els seus membres de la comissió bilateral que, segons l'Estatut, s'ha de reunir dues vegades l'any. L'última es va celebrar el passat juliol, encara amb el govern de Zapatero.

El Govern vol reprendre quan abans millor els traspassos que es van obrir en la passada bilateral del juliol, com ara el traspàs de 150 edificis de la Seguretat Social. A més, l'executiu català també té intenció de posar sobre la taula els traspassos que estableix l'Estatut i que encara queden pendents.