GENERALITAT DE CATALUNYA
2.02.12 - 07.11

Poques incidències rellevants fins ara en l'episodi de neu i fred

Jueves, 02 de Febrero de 2012
La Direcció Geenral de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat informa que no hi ha hagut incidències especialment rellevants aquesta nit relacionades amb l'episodi de nevades.
 

    En aquests moments la C-25 (eix transversal) està tallada en ambdós sentits entre Cervera i Calaf, les màquines llevaneus van fent passades.
    A la C-59 , a l’alçada de Sant Feliu de Codines, són obligatòries les cadenes.
    També cal circular amb cadenes a la C-14 a l’alçada de Montblanc.
    A la C-17 a l’alçada de Balenyà cal extremar la precaució per presència de neu i/o glaç.
    Hi ha màquines llevaneus treballant a l’AP-7 (alçada Hostalric-Cardedeu), AP-2 (Albí-Montblanc), C-32 (Sant Pol de Mar-Santa Susanna).

 
Cal extremar la precaució i consultar la previsió abans d’agafar el cotxe i abstenir-se de fer sortides que no siguin estrictament necessàries en les zones afectades per una situació meteorològica més adversa.
 
Addicionalment algunes carreteres secundàries han tingut afectacions i hores d’ara les màquines segueixen treballant:
 
    A la zona entre St. Joan de Vilatorrada i Moià, les carreteres secundàries ha registrat neu a la calçada que podria impedir la circulació ordinària en funció de l’evolució a B-431 i N141c.
    C-1412a a Calaf, obligatori cadenes.
    BV-5119 a Fogars de Montclús tallada.
    Port de la Bonaigua i alguna secundària de la Vall d’Aran requereixen cadenes.
 
Les nevades durant la nit han afectat en primer lloc més intensament la zona del Bages i nord de l’Anoia. Posteriorment la nevada s’ha desplaçat cap a Osona i a últimes de la matinada ja ha afectat les comarques de Girona, Tarragona i fins i tot Lleida, en tots els casos amb intensitat entre feble i moderada. Els gruixos acumulats registrats van des dels 9 cm acumulats a Espinelves a l’1,5 a Girona, passant pels 5 cm acumulats a Calders o els 2 cm acumulats a Monistrol de Montserrat.
 
També 3 cm a Breda, i a l’observatori de Pujalt, 2 cm a Moià, 1 cm acumulat a Berga, Santa Maria del Corcó, Muga i La Torre de Claramunt.
 
El telefòn d’emergències 112 ha rebut una cinquantena de trucades per incidències relacionades amb l’episodi de neu. Cap incidència greu.