2.02.12  - BLANES • Selva

La neu enfarina platges del Maresme i la Selva

Jueves, 02 de Febrero de 2012
Blanes (ACN).- Poblacions costaneres del Maresme i la Selva s'han despertat aquest matí amb la platja coberta per una fina capa de neu. El blanc ha tapat el marró habitual de la sorra però la nevada no ha provocat incidents importants. Les escoles de Malgrat i Calella, per exemple, funcionen amb normalitat però a Blanes l'alcalde ha recomanat a les famílies que no portin els nens a l'escola. Els centres però estan oberts i hi ha un equip docent per atendre els alumnes que vagin a classe. La neu ha caigut de matinada i a primera hora del matí i des que ha sortit el sol ha parat. Per això, des de la majoria de municipis destaquen que no és una nevada agressiva sinó que ha deixat una "imatge de postal".

Els pobles costaners de la Selva i el Maresme s'han llevat aquest matí amb una imatge poc habitual. La neu ha cobert de neu les platges amb una nevada que no ha causat incidents, malgrat que per prevenció s'han pres algunes mesures, especialment pel què fa als centres escolars.

A Blanes (Selva) s'han decretat serveis mínims als centres escolars i un equip reduït de professors es fa càrrec dels alumnes que han arribat a les escoles. L'ajuntament ha fet una recomanació a les famílies per tal que no portin els alumnes a classe, malgrat que els centres estan oberts.

A Tossa de Mar (Selva) la neu també ha deixat una imatge de postal sense incidents remarcables. Tot i que les classes han començat al matí amb normalitat, el fet que molts professors i mestres que venen de fora del municipi hagin tingut problemes per arribar a Tossa ha fet decidir a mig matí suspendre les classes. Ara s'està avisant les famílies per tal que vagin a buscar els nens.

A Calella, la neu cau des de primera hora del matí i ha deixat la platja ben blanca. Fonts municipal han explicat que la nevada a començat cap a quarts de vuit del matí però que no està sent agressiva, fet que no ha provocat incidents importants al municipi. Així, a hores d'ara la neu està provocant més una imatge "de postal" que no pas problemes.

Es tracta de la mateixa situació que es viu a Malgrat de Mar, on la neu també ha enfarinat la platja però no està provocant problemes incidents al municipi on, per exemple, i segons l'ajuntament, els centres escolars han obert amb normalitat.