13.02.12 - RIPOLL • Ripollès

Unes 100.000 persones visiten la iniciativa turística 'Terra de Comtes i Abats' del Ripollès durant el 2011

Lunes, 13 de Febrero de 2012
Ripoll (ACN).- Unes 100.000 persones han visitat la iniciativa turística 'Terra de Comtes i Abats' durant el 2011. L'activitat dóna a conèixer el patrimoni cultural del Ripollès i ofereix la possibilitat de viatjar fins als orígens de Catalunya. Segons el balanç del 2011, el 47,3% dels visitants provenen de Barcelona, mentre que la resta procedeixen de França, Alemanya i Anglaterra. El perfil més comú entre els visitants és el de famílies amb fills que aposten per rutes guiades com la que narra les aventures del Comte Arnau. Sant Joan de les Abadesses i Ripoll són els municipis més visitats. El balanç també indica que tres de cada quatre visitants descobreixen la comarca per primer cop i un de cada dos hi pernocta.

La iniciativa turística 'Terra de Comtes i Abats' preveu novetats per al 2012. Una d'elles serà la posada en marxa del Centre d'Interpretació Montgrony Any 0, que s'ubicarà al Santuari de Montgrony i que oferirà informació sobre la llegenda del Comte Arnau i Otger Cataló.

L'altra novetat serà la inauguració del Centre d'Interpretació del Monestir de Ripoll, basat en dues de les figures cabdals dels orígens de Catalunya: el Comte Guifré el Pilós i l'Abat Oliba. Amb aquestes iniciatives, l'organització preveu augmentar el nombre de visitants a la comarca i allargar la seva estada.