13.02.12 - TARRAGONA • Tarragonès

Tarragona amplia la seva visibilitat a la xarxa per millorar la participació ciutadana en l'any de la seva capitalitat cultural

Lunes, 13 de Febrero de 2012
Tarragona (ACN).- La tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, ha presentat aquest dilluns el projecte digital Tarragona 2012, concebut com una ''ambiciosa'' aposta oberta a la ciutadania. Segons Crespo, des de principis d'any ja funciona una pàgina de Facebook i un perfil a Twitter on s'afegeix el nou web -allotjat a http://t2012.tarragona.cat- i la resta de xarxes socials que formen del projecte de comunicació de Tarragona 2012. Crespo ha definit aquest augment de la visibilitat com un projecte participatiu i imprescindible per assolir els objectius d'enguany. ''La cultura transforma les persones i la ciutat, gràcies a les xarxes socials'', ha assegurat Crespo durant la presentació.

Amb aquestes noves eines, els veïns de la ciutat podran assistir en línia als assajos de les entitats i de les companyies, els tallers dels artistes, les reunions de treball i tindran accés a les imatges prèvies de preparació d'espectacles.

Tots els interessats podran fer seguiment de la capitalitat cultural de Tarragona a través del facebook; twitter; google +; youtube; flickr, o tumblr.

Des del consistori han assegurat que aquestes eines permetran desenvolupar ''una nova forma de comunicar'' la realitat cultural que incidirà, principalment, en el procés creatiu. Segons Crespo, Tarragona 2012 és un projecte de ciutat on l'ajuntament fa de coordinador.

La tinent d'alcalde ha dit també que els ciutadans de Tarragona ''aportaran la seva visió més personal i creativa'' de la cultura on podran compartir-hi fotos, vídeos, comentaris i enllaços de les diverses propostes culturals.

L'empresa tarragonina Domo-A ha estat l'encarregada de desenvolupar el disseny de tot el projecte digital.