14.02.12 - BARCELONA • Barcelonès

Mas apel·la a la responsabilitat de cada català perquè la suma de tots farà "un país responsable"

Martes, 14 de Febrero de 2012
Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a la responsabilitat de cada català perquè ha assegurat que la suma de tots farà de Catalunya "un país responsable". El president ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del nou local del Casal dels Infants, al barri del Raval de Barcelona. Mas ha agraït la tasca d'aquesta entitat i el fet que aquesta organització treballi perquè tant els nens com les seves famílies siguin responsables d'ells mateixos. A més, el president ha destacat que els voluntaris fan aquesta tasca sense tenir cap obligació, per això ha assegurat que "a ulls de la ciutadania són millors".

Mas ha visitat les noves instal·lacions acompanyat del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el director general de la Fundació La Caixa. Durant la seva visita ha conversat amb voluntàries, familiars dels nens i els propis nens, que li han explicat que fan cada dia al casal.

En el seu parlament, Mas ha destacat la feina que el Casal desenvolupa des de fa gairebé 30 anys (serà el trentè aniversari el 2013) i ha assegurat que aquest temps demostra que la seva tasca "és per vocació" i no una "improvisació" com a conseqüència de la crisi econòmica.

Ha afirmat que els tres grans reptes del país són el fracàs escolar, l'atur i la pobresa i ha demanat una reflexió perquè quan l'economia anava bé les taxes de pobresa també eren elevades. Actualment, un de cada quatre infants està sota el llindar de la pobresa, i ha assegurat que "durant les vaques grasses eren un de cada cinc". Per aquest motiu, ha considerat que això demostra "que hi ha mecanismes que no funcionen" perquè llavors "no hi havia excusa".

En aquest context, ha destacat la feina "gran i excel·lent" que porten a terme des del Casal dels Infants del Raval. S'ha referit especialment als voluntaris, de qui ha assegurat que "són millors" i un exemple per a la resta de la societat.

El president del Casal, Dani Jorquera, ha fet una crida a "deixar de lamentar-se" i ha assegurat que "només invertint en el present es pot treballar pel futur" dels nens. Ha reclamat a les autoritats "que inverteixin on s'ha d'invertit" per evitar que la pobresa sigui hereditària. Jorquera ha assegurat que amb la seva feina el que volen "és donar esperança".

Un nou local per tenir un espai "digne"

Durant la inauguració, famílies, voluntaris i usuaris han deixat clar que necessitaven aquest nou espai per poder desenvolupar millor la seva feina i han celebrat que ara tinguin un local "digne".

El nou espai, situat al carrer Reina Amàlia, disposa de diverses sales per organitzar els nens pels diferents grups d'edat i tots aquells espais que requereixen.