12.03.12 - BAIX PALLARS • Pallars Subirà

Controlat l'incendi de Gerri de la Sal

Lunes, 12 de Marzo de 2012
Baix Pallars (ACN).- Els Bombers de la Generalitat han informat que l'incendi de Gerri de la Sal, a Baix Pallars (Pallars Sobirà), està controlat des d'aquest nit de diumenge a dilluns. L'incendi de vegetació ha cremat des del passat 8 de març una superfície de 400 hectàrees distribuïda entre els municipis de Baix Pallars i Soriguera. Durant la matinada els Bombers han fet revisions constants del perímetre afectat, vigilant que no hi hagués revifalles i remullant la zona cremada. Durant aquest dilluns es continuaran fent les mateixes tasques fins a considerar l'incendi del tot extingit.

D'altra banda, aquest dilluns al matí està previst que sis vehicles dels Bombers de la Generalitat i quatre mitjans aeris (dos helicòpters bombarders i dos avions de vigilància i atac) treballin el l'incendi que afecta la Rigaborça aragonesa, donant suport al dispositiu muntat per SOS Aragón.

Està previst que els bombers catalans treballin amb eines manuals per rematar els punts calents. En total, seran 41 efectius humans, procedents de parcs de la Regió d'Emergències de Lleida i de les unitats GRAF de tot el país. Segons Bombers, el foc no ha entrat en cap moment a Catalunya.