12.03.12 - CREIXELL • Tarragonès

Creixell aprova per unanimitat demanar que la Sindicatura de Comptes intervingui les finances municipals

Lunes, 12 de Marzo de 2012
Creixell (ACN).- El ple de l'Ajuntament de Creixell (Tarragonès) ha aprovat per unanimitat aquest dilluns al vespre demanar que la Sindicatura de Comptes intervingui les finances municipals. L'alcalde del municipi, Jordi Llopart, ha assegurat que el deute del consistori duplica el pressupost municipal. El batlle ha explicat que no descarten presentar les irregularitats econòmiques de l'anterior govern municipal davant la Fiscalia i demanar-ne responsabilitats. El total del deute es xifra en 8 MEUR en un municipi on hi viuen unes 3.000 persones. Llopart ha confirmat que, tot i que 16 persones ja han perdut la feina, amb l'aprovació dels pressupostos d'aquest 2012 hi haurà noves retallades en el capítol de personal.

Llopart ha lamentat que l'equip de govern municipal ha tingut coneixement d'un conjunt de despeses extra pressupostàries -principalment factures a proveïdors- que s'han reflectit en la liquidació de l'any 2010, mentre que si s'haguessin incorporat del 2006 al 2009 en els pressupostos municipals, els comptes del consistori ''serien molt diferents''.

De la seva banda, l'exalcalde de Creixell i actual regidor del PP, Teodor Fuster, ha justificat la seva actuació mentre va estar al capdavant del govern avalant un total de 27 projectes en equipaments i inversions. A més, Fuster ha criticat que l'actual alcalde utilitzi els mitjans de comunicació per fomentar la crispació al municipi. Davant d'aquestes paraules, Llopart ha assegurat que són projectes que encara s'estan pagant i que molts d'ells no tenien una partida pressupostària assignada.

Els retrets entre els portaveus dels diferents grups municipals i els mateixos veïns, han estat la tònica del ple.