13.03.12 - MANRESA • Bages

ACC1Ó aconsegueix que la Catalunya Central inverteixi 18,7 MEUR en innovació i internacionalització els últims dos anys

Martes, 13 de Marzo de 2012
Manresa (ACN).- ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, ha aconseguit que les empreses de la Catalunya Central hagin invertit 18,7 MEUR en projectes d'innovació i internacionalització durant els últims dos anys. En concret, el conseller delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, ha especificat que 12 MEUR fan referència a 56 projectes d'innovació i la resta, 7 MEUR, a plans d'internacionalització. Moragas també ha explicat que l'agència del Departament d'Empresa i Ocupació ha aconseguit materialitzar cinc projectes d'inversió estrangera que han suposat una captació de 42,3 MEUR per a les comarques centrals i han propiciat el manteniment de 400 llocs de treballs i la creació de 280 de nous.

El delegat d'ACC1Ó, Josep Moragas, ha explicat que més de 80 empreses de la Catalunya Central han comptat amb l'assessorament de l'agència per iniciar o consolidar exportacions i implantar-se a l'exterior. Segons Moragas, durant el 2011, el mercat més atractiu per a les empreses de les comarques centrals ha estat França, seguit d'Alemanya, Xina i Rússia.

En aquesta línia, Moragas ha destacat que prop d'un centenar d'empreses han fet ús dels 34 centres de producció de negocis que ACC1Ó té repartits per tot el món. En concret, segons Moragas, s'ha constatat un creixement important a les oficines dels països asiàtics i Europa.

En l'àmbit de la innovació, ACC1Ó ha impulsat 75 projectes pels quals les empreses de la Catalunya Central han invertit 11,8 MEUR. D'altra banda, pel que fa a la captació de noves inversions, el delegat d'ACC1Ó ha explicat que el projecte 'Invest in Catalonia' ha impulsat cinc iniciatives d'inversió estrangera a les comarques centrals que han suposat una captació de 42,3 MEUR. A més, segons Moragas, han propiciat el manteniment de 400 llocs de treball i la creació de 280 de nous.

En concret, les empreses que han decidit invertir a les comarques centrals han estat Hayes Lemmerz Barcelona SA (EUA), Nisshin Oillio Group (Japó), Cotton High Tech S.L (Catalunya), Denso Barcelona S.A (Japó) i International Business Machines SA (EUA).


Les comarques centrals, un territori diversificat

Moragas ha explicat que la Catalunya Central representa  un 6% del PIB català i ha destacat el fet que es tracti d'un territori "empresarialment molt diversificat". Segons Moragas, els dos sectors més perjudicats han estat el tèxtil i la mineria. Moragas però s'ha mostrat satisfet de l'aposta de les empreses per buscar noves vies de negoci i noves sortides empresarials. En aquest sentit, ha explicat que, darrerament, a les comarques centrals s'han donat varis casos d'èxit empresarial com la producció d'unes bicicletes hidràuliques o la creació d'un sistema per reduir les cues dels aeroports.

Pla de futur

El delegat d'ACC1Ó també ha presentat davant d'un centenar d'empresaris de la Catalunya Central els eixos principals del Pla d'Actuacions Industrials i Empresarials per al període 2012-2014. El nou pla continua tenint la captació d'inversions, la innovació i la internacionalització com a eixos principals.

En aquest sentit, Moragas ha explicat que, entre d'altres objectius, per al 2014, la Direcció General d'Indústria preveu obtenir un volum mínim d'inversió estrangera propera als 600 MEUR a nivell català. D'altra banda, ACC1Ó també vol aconseguir que 1500 noves empreses apostin per l'exportació dels seus productes i que les empreses inverteixin uns 750 MEUR en innovació.