13.03.12 - BARCELONA • Barcelonès

L’ACM ampliarà les seves mesures de transparència

Martes, 13 de Marzo de 2012
Barcelona, 13 de març del 2012. – L’ACM ha comunicat avui en una reunió extraordinària de la permanent de la seva executiva la propera ampliació de les mesures de transparència en la gestió que aplicarà l’entitat. La trobada, convocada a la seu de l’ACM, ha reunit als alcaldes que formen part de la permanent de l’entitat municipalista (formada per vicepresidents i representants de tots els partits polítics) amb l’objectiu d’aclarir les informacions aparegudes a la premsa sobre la gestió de l’antic secretari general de l’Associació i per recordar l’objectiu de transparència de l’entitat que el seu president havia anunciat ja el passat 9 de gener al darrer comitè executiu de la nova etapa dels òrgans directius de l’entitat.
 
L’anunci de l’ACM suposa, per tant, l’acceleració de les mesures de transparència que ja havia anunciat Buch a l’executiu, quan va manifestar com un dels objectius principals de l’entitat l’elaboració d’un “model de bon govern”, en què s’inclourien guies d’acció gradual amb plantejaments i accions concretes per al bon govern.
 
En referència a les noticies publicades a un mitjà de comunicació, el president i el secretari general de l’Associació han manifestat que “no tenien coneixement, ni ara, ni en el passat, de cap conducta irregular per part de l’anterior Secretari General ni de cap responsable de l’administració de l’Associació”. En aquest sentit, els directius de l’ACM han volgut recordar el principi de presumpció d’innocència i, en tot cas, s’han mostrat convençuts de “la bona fe i de la bona actuació del  l’anterior secretari general de l’entitat”.
 
A la reunió amb la permanent del comitè executiu, la direcció de l’ACM ha manifestat la plena disposició i col·laboració amb la Fiscalia amb tota la informació que requereixi de l’entitat i s’ha mostrat favorable a que sigui l’òrgan competent qui realitzi les investigacions pertinents.
 
Cal recordar que l’Associació Catalana de Municipis és una entitat regida per la legislació sobre associacions i que compleix la normativa en aquests termes.
 
La direcció de l’ACM, (en consonància amb els objectius de futur que ja es van plantejar al seu comitè executiu i arran de les informacions aparegudes durant el darrer mes a la premsa) té clar que en els propers mesos es portaran a terme noves mesures de transparència -per reforçar les ja existents- i que tindran com a fi millorar l’eficiènia de l’entitat i que no es torni a posar en entredit la gestió que es porta a terme al capdavant de l’associació així com preservar el nom de l’ACM com a l’institució de referència per al municipalisme.
 
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques va renovar recentment tots els seus òrgans de govern: l’1 d’octubre, a la 11a Assemblea de l’ACM,  es va escollir el nou president de l’entitat i, posteriorment, el 29 d’octubre es va triar el nou Secretari General de l’ACM. El primer cop que es va reunir el nou consell nacional de l’ACM va ser el passat 29 d’octubre, mentre que el darrer comitè executiu es va fer el 9 de gener d’aquest mateix any.