23.03.12 - BARCELONA

Junqueras insta CDC a no utilitzar eufemismes com "plena sobirania" i a dir les coses pel seu nom

Jueves, 01 de Enero de 1970
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha instat CDC a no utilitzar eufemismes i metàfores com el concepte "plena sobirania" que inclou la ponència política que el partit aprovarà en el congrés que comença aquest divendres. En declaracions a l'ACN, el líder dels republicans ha afirmat que "per evitar errors i malentesos estaria bé que comencessin a dir les coses pel seu nom" i també ha demanat que els seus objectius vagin acompanyats d'un "full de ruta". Davant del conclau convergent que s'allargarà tot el cap de setmana, Junqueras ha animat els militants de CDC a "fet tot el possible perquè el seu partit avanci cap a la direcció de la independència".
 
ERC espera que del 16è congrés de CDC en surtin "decisions clares" sobre el dret a decidir dels ciutadans, la construcció d'un estat propi o "com a mínim" de la independència fiscal. Però el president d'ERC no en té prou amb que CDC comparteixi la diagnosi sobre aquestes qüestions, també vol que Convergència Democràtica de Catalunya estigui d'acord amb la seva recepta. "I la nostra recepta no és pactar-ho tot amb el PP", ha reblat.
 
Junqueras considera que no té sentit que CiU "gesticuli" en l'àmbit del sobiranisme i el concert econòmic i, després, pacti amb el PP. Sobre els acords del Govern amb els populars, Junqueras s'ha referit especialment al recent pacte sobre la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). "Podríem entendre decisions de caràcter tècnic però l'acord de la CCMA és per a 6 anys i, per tant, no és un acord ni a curt termini ni estratègic", ha puntualitzat tot denunciant que s'ha atorgat la vicepresidència a un partit que "no vol que el país tingui futur".
 
En referència a la ponència política que s'aprovarà al congrés de CDC estableix que Catalunya ha d'anar cap a la plena sobirania, Junqueras ha destacat que el partit d'Artur Mas té "una enorme capacitat creativa en l'àmbit de metàfores i l'ús d'eufemismes per evitar dir les coses pel seu nom". En aquest sentit, ha instat CDC a parlar "de tant en tant" d'independència, d'estat propi i d'independència fiscal. Tot i reconèixer el dret de Convergència a utilitzar els conceptes que cregui oportú, Junqueras creu que "per evitar errors i malentesos estaria bé que comencem a dir les coses pel seu nom".
 
A més, Junqueras ha reclamat que l'objectiu d'aconseguir la "plena sobirania" de Catalunya ha d'anar acompanyat d'un full de ruta que estableixi un calendari. El líder d'ERC s'ha mostrat content de que CDC parli de plena sobirania, un concepte que ha definit com a bonic i que pot ser compartit per a tothom, però ha afegit que el realment important és que es marqui el "ritme temporal" per tal de demostrar que hi ha voluntat d'aconseguir l'objectiu. 
 
"El país necessita que el seu govern prengui decisions, que el partit que dona suport al Govern lideri el Govern i estem disposats a ajudar si aquest és el seu veritable objectiu" s'ha ofert a més d'afegir que també cal que l'executiu català es deixi ajudar.
 
En aquesta línia, s'ha dirigit directament als delegats de CDC per animar-los a fer tot el possible perquè el seu partit avanci cap a la independència i convoqui una consulta sobre el concert econòmic. "Si és per això, ERC els ajudarà i tots junts tenim més possibilitats d'ensortir-nos-en", ha conclòs.