12.04.12 - BARCELONA • Barcelonès

El govern del Prat de Llobregat descarta per ara consultar la ciutadania sobre Eurovegas

Jueves, 12 de Abril de 2012
El Prat de Llobregat (ACN).- L'Ajuntament del Prat no es planteja per ara consultar la ciutadania sobre el projecte conegut com a Eurovegas, que el magnat de las Vegas Sheldon Adelson podria decidir instal·lar al Delta del Llobregat. Una consulta és el que proposava Jordi Gili, de CiU, en una moció presentada en el ple municipal del mes d'abril, celebrat aquest dimecres. Els socis a l'executiu municipal, ICV-EUiA i el PSC, la van tombar. L'alcalde pratenc, el veterà Lluís Tejedor, ecosocialista, ja va explicar en un ple anterior perquè s'oposa taxativament al projecte d'Adelson. Ho va fer per respondre el cap de l'oposició, Antonio Gallego (PP), que el defensa. El PP es va abstenir en la moció de CiU sobre la consulta.

El Prat no serà Rasquera. A la població de Ribera d'Ebre, l'alcalde va convocar una consulta sobre el seu projecte de permetre-hi una plantació de cànnabis. A la del Baix Llobregat, el batlle, Lluís Tejedor, no vol sentir a parlar per ara de consultar els veïns sobre la possibilitat d'instal·lar-hi l'Eurovegas, a la qual ell s'oposa.

El seu grup, ICV-EUiA, i els seus socis de govern, el PSC, van tombar aquest dimecres al vespre una moció presentada per CiU que proposava "convocar una consulta, per tal de conèixer l'opinió de la ciutadania pratenca, referent a la possible instal·lació al Prat de l'anomenat projecte EuroVegas".

Jordi Gili, el portaveu de la federació, que amb tres regidors és el grup més petit al consistori del Prat, complia amb aquesta proposta allò que va anunciar quan el Delta del Llobregat es va començar a perfilar com una de les possibles ubicacions que el Govern ofereix a Adelson per instal·lar el macrocomplex hoteler i de casinos. Llavors, Gili ja va dir que proposaria fer una consulta, després de piular a Twitter que el projecte que compta amb el suport de l'executiu català, en mans del seu partit, suposava en la seva opinió "pa per a avui i fam per a demà".

Aquest va ser un dels molts exemples de les reaccions a favor i en contra, i sempre virulentes, que la possibilitat de la construcció d'Eurovegas al Delta ha generat entre la ciutadania de la zona. O, com diu la moció de CiU, "aquesta notícia ha generat tota mena de comentaris a favor i contra del projecte a nivell periodístic, però també a nivell de la ciutadania dels pobles".

"Per un costat, es lloa la possible creació de centenars de llocs de treball i la generació de milionaris ingressos per llicències d'obres, IBI i altres conceptes però, per un altre costat, a manca de més informació, es tem que les compensacions que demanen els inversors siguin inassolibles i que el futur de la nostra ciutat es vegi condicionat per la construcció d'aquest complex", afegeixen els convergents en la seva proposta.

Per això, la moció proposava fer una consulta "una vegada tinguem la informació suficient, tenint en compte que els moviments de participació ciutadana s'obren pas en les democràcies d'arreu del món i que al nostre país cal reconduir el distanciament entre l'Administració i l'administrat".