15.04.12 - BARCELONA • Barcelonès

Barcelona recorda el centenari de l'enfonsament del Titanic amb una ofrena floral al mar

Domingo, 15 de Abril de 2012
Barcelona (ACN).- La matinada del 15 d'abril del 1912, el Titanic s'enfonsava prop de les costes del Canadà hores després d'haver xocat contra un iceberg. Aquest diumenge, 100 anys després de la tragèdia que va costar la vida a 700 persones, el record de l'enfonsament del vaixell inenfonsable ha estat constant arreu del món. A Barcelona, la Fundació Titanic -l'única entitat sense ànim de lucre que organitza la celebració de l'efemèride- ha tancat els actes d'homenatge amb una ofrena floral. A les dotze del migdia, el vaixell 'Santa Eulàlia', en el qual han viatjat familiars de les víctimes, ha llençat flors al Mediterrani en memòria dels desapareguts del Titanic i de tots aquells que han perdut la seva vida al mar.

Barcelona ha acollit enguany l'exposició itinerant 'Titanic the Exhibition', que fa la volta al món recordant objectes dels passatgers del transatlàntic, i també la història del naufragi. Per això, ha estat a la ciutat comtal on s'han organitzat els actes d'homenatge en el centenari de l'enfonsament del mític vaixell, a través de la Fundació Titanic.

Aquest diumenge ha estat una ofrena floral a bord del vaixell 'Santa Eulàlia', la que ha recordat les víctimes del naufragi, i també totes aquelles persones que han perdut la vida al mar. La casualitat ha fet que les tres xemeneies de Sant Adrià de Besós hagin presidit el llançament de la corona i de les flors que han recordat les més de 700 persones que van deixar la seva vida en un viatge incomplet que havia d'unir les ciutats de Southampton, al Regne Unit, i de Nova York, als Estats Units d'Amèrica.

L'ofrena floral ha tancat els actes de record que van començar dissabte amb la recreació de l'últim sopar del Titanic i que va comptar amb 200 persones, 25 de les quals familiars de passatgers dels transatlàntic. Cada any la Fundació Titanic organitza el sopar i l'ofrena floral el 14 i 15 d'abril en la ciutat que aculli l'exposició. Enguany, però, els actes han estat més multitudinaris com a conseqüència del centenari de la tragèdia.