16.04.12 - CASTELLBISBAL • Vallès Occidental

Castellbisbal enceta la campanya “El cost de no reciclar”

Lunes, 16 de Abril de 2012
Castellbisbal ha posat en marxa la campanya de conscienciació ciutadana “El cost de no reciclar” que impulsa conjuntament amb Corbera de Llobregat, Molins de Rei i Torrelles de Llobregat, municipis que tenen el model de recollida Residu Mínim. La iniciativa té per objectiu fomentar la participació de tota la ciutadania i el teixit associatiu en la recollida selectiva dels residus, especialment pel que fa a envasos de plàstic, envasos de paper i cartró i envasos de vidre, donant a conèixer el gran cost econòmic, social i ambiental de la no separació.
 
La campanya, finançada per Ecoembes i Ecovidrio amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a eix central la realització d’un festival de curtmetratges. L’objectiu és que la població s’impliqui de manera activa en la iniciativa a través de la realització de vídeos que transmetin la importància de la participació ciutadana en la recollida selectiva. Per això, s’han programat diversos tallers de formació bàsica adreçats als particulars, a les entitats i als centres d’educació secundària on s’ensenya a elaborar curtmetratges.
 
El primer d’aquests tallers va tenir lloc el passat dijous, 12 d’abril, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Castellbisbal. Una desena de persones, entre particulars i membres d’entitats locals, van participar en el curs i van rebre els coneixements bàsics sobre les diferents etapes que conformen la producció d’un curtmetratge i els elements del discurs audiovisual. Al llarg de les properes setmanes aquest mateix taller que es va fer a Castellbisbal es tornarà a impartir a les diferents poblacions que s’han sumat a la campanya “El cost de no reciclar”.
 
Les dates exactes dels cursos i les bases del concurs de curtmetratges estan disponibles al web www.elcostdenoreciclar.cat que s’ha creat especialment per a la campanya. Amb independència de si assisteixen o no als tallers de formació bàsica, les persones interessades a participar en el concurs tindran assessorament continuat a través del telèfon 93 674 03 94 i de l’adreça electrònica info@elcostdenoreciclar.cat.
 
Fins al 30 de maig hi ha temps per presentar vídeos al concurs, que finalitzarà amb la realització d’un festival. Els curtmetratges guanyadors es difondran a través de diverses plataformes audiovisuals (Internet, canals de televisió, cinemes locals...).