21.12.10
MOLLERUSSA • Plà d'Urgell

El nou equip de govern de Mollerussa s'abaixarà el sou per poder encarregar l'auditoria econòmica al consistori

Martes, 21 de Diciembre de 2010
Mollerussa (ACN).- El nou equip de govern de Mollerussa s'abaixarà el sou per poder encarregar l'auditoria externa i saber quin és l'estat real de l'economia del consistori. Ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona que ha afegit que esperen tenir-la feta abans del 28 de febrer, tot i que les mesures d'austeritat es començaran a aplicar a partir d'avui. Solsona també ha criticat que l'exalcaldessa del PSC, Teresa Ginestà, enviés una carta a tots els proveïdors de l'Ajuntament abans de plegar dient-los que no els podien pagar perquè CiU i ERC els havien vetat l'aprovació d'un crèdit de 4,2 milions d'euros. Per Solsona, accions com aquesta 'no afavoreixen a la imatge del consistori perquè creen incertesa, confusió i alarma'.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que el nou equip de govern s'haurà d'abaixar el sou per tal de poder fer front a la despesa que comportarà encarregar una auditoria externa per saber l'estat real de les finances municipals. Solsona però, no ha pogut precisar encara de quin percentatge s'està parlant a l'hora de la rebaixa de retribucions tant del seu càrrec com de la resta de regidors, i s'ha compromès a detallar aquesta dada en els propers dies. En qualsevol cas ha remarcat que es tractarà d'una 'reducció sistemàtica' davant una situació extraordinària, i que ho han decidit perquè d'algun lloc havien de sortir els diners per poder pagar l'auditoria, tot i que amb aquests no n'hi haurà prou.

Segons Solsona, la voluntat de l'equip de govern és tenir l'auditoria feta abans del 28 de febrer de tal manera que preveuen que entre finals de la setmana que ve i principis de la primera de gener, ja hagin escollit entre les tres o quatre ofertes que han encarregat per tal que aquesta es comenci a executar.

D'altra banda, Solsona ha critica que l'exalcaldessa socialista, Teresa Ginestà, enviés poc abans de dimitir, una carta als diferents proveïdors de l'Ajuntament dient-los que no se'ls podia pagar les factures que devien per culpa dels grups de CiU i ERC ja que no havien donat suport a l'aprovació d'un crèdit de 4,2 milions d'euros. Solsona ha dit que aquesta mesura pot ser 'legítima', però que 'no afavoreix a la imatge del consistori perquè crea incertesa, confusió i alarma'. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que la seva intenció és reunir-se amb tots els proveïdors als que se'ls deu diners per tal de pactar mesures per fer front als deutes, tot i que ja ha indicat que serà molt difícil liquidar-ho tot a curt termini.

Per Solsona 'el primer indicador per poder pagar és no gastar' i d'aquesta manera ha remarcat que ha arribat l'hora de posar el 'stop' a l'Ajuntament, i que això els ha tocat fer-ho a ells. Per Solsona, un dels objectius principals d'aquests sis mesos serà deixar el consistori en les millors condicions possibles per al nou govern que sortirà després de les eleccions del maig.

Altres mesures que emprendrà el nou equip de govern a curt termini seran la destitució dels assessors externs que va implantar el PSC i en aquest sentit ja no figuraran al pressupost de 2011. Així mateix, revisaran el litigi amb l'arquitecte municipal, per mirar si les sentències judicials obliguen a que pugui tornar a ocupar el seu lloc de treball després de la polèmica que hi va haver amb l'anterior equip de govern. A més, també es farà en breu un consell directiu de Fira de Mollerussa per fer el canvi de president, ja que és un càrrec que ostenta l'alcalde, i es ratificarà com a director de l'ens firal el regidor socialista Pere Gatnau que ja va comunicar que acceptava la proposta de CiU i ERC.

El cartipàs municipal

El nou alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha presentat aquest dimarts el cartipàs de l'Ajuntament pels sis mesos que queden de mandat fins a les eleccions municipals del maig. Solsona ha recordat que han basat l'estructura organitzativa en quatre grans àrees o regidories les quals totes tenen un titular i estan integrades tant per membres de CiU com ERC. La voluntat de Solsona és portar a Ple l'aprovació del nou cartipàs el pròxim dijous per tal de començar a treballar el més aviat possible.

L'organigrama doncs estarà format per cinc tinents d'alcalde que per ordre seran Ignasi Serret (el fins ara portaveu d'ERC), Miquel Font, Jaume Segura, Miquel Martín i Tere Grañó. L'àrea Econòmica i Financera estarà liderada per Miquel Martín (ERC) i també comptarà amb els regidors convergents Tere Grañó i Miquel Font. El cap de l'àrea d'Urbanisme i Serveis serà Miquel Font (CiU), que tindrà responsabilitat directa en l'urbanisme i la contractació, i Jaume Segura (CiU), que serà el responsable de la brigada municipal i els mercats; així mateix, l'àrea també comptarà amb Miquel Martín per part d'Esquerra.

La tercera àrea d'Organització Interna i Noves Tecnologies estarà encapçalada pel mateix alcalde Marc Solsona, que s'ocuparà del règim intern, recursos humans i la seguretat ciutadana, i les Noves Tecnologies aniran a càrrec de Jordi Miró (ERC). Aquesta regidoria es completarà amb Ignasi Serret i Tere Grañó.

La darrera àrea és la d'Educació Acció Social i Cultura, que estarà liderada per Ignasi Serret en els àmbits d'educació, acció social i joventut. Així mateix també hi haurà el regidor Jordi Pérez (CiU) que s'ocuparà d'esports, cultura i festes, i Paquita Grau (CiU) que portarà la sanitat i les polítiques d'igualtat.