18.07.12 - LLEIDA • Segrià

L'Aeroport de Lleida-Alguaire rep més de 27.000 passatgers en els sis primers mesos de l'any, més que en tot el 2011

Miércoles, 18 de Julio de 2012

El touroperador rus Natalie Tours començarà les seves operacions a finals de novembre o principis de desembre

L'Aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut entre gener i juny d'enguany 27.132 passatgers, una xifra que ja supera els 24.395 que va rebre la infraestructura durant tot l'any 2011. Aquest estiu l'aeroport ofereix vols a les Mallorca, Menorca i Evissa, que de moment presenten un 60% d'ocupació mitjana. Durant la taula estratègica per a l'impuls de Lleida-Alguaire celebrada avui, també s'ha concretat que el touroperador rus Natalie Tours començarà les operacions a l'aeroport lleidatà, que farà en dissabte, entre finals del mes de novembre o principis de desembre. Així mateix, aquest agost s'iniciarà l'ampliació de l'espai destinat a hangars perquè les empreses interessades puguin construir-lo.

Aquesta temporada d'estiu, l'aeroport compta amb els vols d'Air Nostrum a Mallorca, Eivissa i Menorca i amb els del touroperador Travleplan, que ofereix packs de viatge a Menorca. El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que s'han consolidat aquests destins, tot i que es tracta d'un oferta "modesta". Aquests vols tenen un 60% d'ocupació mitjana aquest estiu, una xifra superior a la del passat, segons les dades que s'han donat a conèixer durant la taula estratègica de l'Aeroport de Lleida-Alguaire, que s'ha celebrat aquest dimecres.

Natalie Tours començarà a operar a Alguaire a partir de novembre o desembre

Amb vista a la pròxima temporada d'hivern, a banda de la presència del touroperador Thomas Cook, que repetirà per segon hivern les seves operacions a Lleida-Alguaire, l'aeroport comptarà amb els vols d'un dels principal touoperadors russos,  Natalie Tours, que té previst iniciar les operacions entre finals de novembre i principis de desembre d'enguany, mitjançant la comercialització de packs turístics per venir esquiar al Pirineu, que està previst que posi a la venda ja aquest estiu. Tot i que Natalie Tours encara no ha concretat, quants vols tindrà, quines ciutats enllaçarà amb Lleida i quants passatgers confia transportar, Font ha avançat que operarà els dissabtes, entre el matí i el migdia. Així mateix, la Generalitat està preparant la logística per poder atendre aquests nous vols.

L'arribada d'aquesta touroperador a l'aeroport lleidatà permetrà ampliar el model de negoci al mercat rus i de l'est, segons Font, qui ha explicat que es vendrà Catalunya i Andorra com a destins per practicar l'esquí tot i que serà el mercat i la promoció turística i el model de negoci que faci cada estació per acabar atraient els esquiadors. "El que ens interessa es que Lleida-Alguaire esdevingui un aeroport de touroperació per als mercats rus i anglès", ha dit el director general de Transports. 

Workshoop a Moscou

Aquest dimecres s'ha incorporat a la taula estratègica, el subdirector general de Turisme de Catalunya, Patrick Torrent, amb l'objectiu de potenciar des d'aquest organisme turísticament l'aeroport. Així, la Generalitat participarà al novembre a Moscou en un workshoop específic centrat en el turisme d'hivern per promocionar l'aeroport lleidatà i captar nous touroperadors ja pensant en la temporada 2013-2014.     

Ampliació de l'espai per hangars

Així mateix, la Generalitat invertirà 182.000 euros per a l'ampliació de l'espai destinat a hangars, actuació que s'iniciarà aquest mateix agost, segons Font. D'aquesta manera, aquelles empreses privades interessades en invertir per disposar d'un hangar a Lleida-Alguaire disposaran dels serveis de llum i aigua i de l'espai necessari per instal·lar-se. Aeroports de Catalunya preveu publicar aviat el concurs públic perquè les empreses puguin optar a alguns dels mòduls de 25x25, 35x40 i 50x50 metres per ubicar-hi el seu hangar. Aquesta instal·lació s'encara tant al sector empresarial com a l'aviació general. 

Model de negoci diferenciat entre els aeroports d'Alguaire i el de la Seu d'Urgell

Finalment, Font ha volgut deixar clar que els aeroports de Lleida-Alguaire i el de la Seu d'Urgell tenen un model de negoci "diferenciat" i ha assegurat que "cap de les companyies de touroperació que està pensada pel model de negoci d'Alguaire anirà a la Seu i a l'inrevés".  Així, mentre Lleida-Alguaire està pensat per rebre avions d'entre 150 i 200 places, a la Seu seran més petits, d'entre 15 i 30 places, encarats a gent amb una capacitat adquisitiva més elevada.