5.09.12 - BARCELONA • Barcelonès

Ros no s'esperava els canvis de Navarro al PSC tot i reconèixer-li "el dret i la responsabilitat" de fer-los

Miércoles, 05 de Septiembre de 2012
Àngel Ros, alcalde de Lleida i membre de l'executiva del PSC, ha revelat aquest dimecres que no s'esperava els canvis que el primer secretari del partit, Pere Navarro, ha fet a la direcció, tot i que li ha reconegut "el dret i la responsabilitat" de fer-los. En entrevista a TV3 Ros ha dit que no se n'esperava "cap", però ha utilitzat un símil futbolístic per exemplificar que Navarro és ara l'entrenador del partit i el qui té la potestat de fer l'alineació que consideri oportuna. Ros també ha explicat que "molt probablement" anirà a la manifestació independentista de la Diada, i ha dit que ho farà per "defensar l'autogovern de Catalunya i el pacte fiscal".
 
Precisament, sobre el pacte fiscal, Ros ha considerar que el Govern "està cometent un error no posant el PSC al paquet negociador". Admet que el seu partit no va acceptar el 100% del text del pacte fiscal, però recorda que sí que en va acceptar un percentatge molt elevat, que ha xifrat en el 80%.
 
És per això que s'ha preguntat: "Què els interessa, qui va votar o no el pacte fiscal, o que funcioni?". I ell mateix s'ha respost: "Si interessa que funcioni, com més aliats tingui, més probabilitats tindrà".
 
Pel que fa a la crisi interna del PSC, Ros ha admès que "no tots els canvis" que ha fet el primer secretari de la formació, Pere Navarro, a la direcció "eren previsibles". I ha aprofundit: "De fet per mi no n'era previsible cap. Podíem pensar que es canviaria la direcció del grup, però dues persones, sis era una cosa que no prevèiem".
 
Tot i això ha insistit en el dret del primer secretari a fer els canvis. "Ha de fer l'equip de la seva confiança i aquest és l'equip de la seva confiança". I ha reblat: "És el model que ha volgut el primer secretari, que va guanyar un congrés i que té el dret i la responsabilitat de fer-ho".
 
Finalment, pel que fa a la manifestació independentista de la Diada, Ros ha explicat que "molt probablement" hi anirà, i que ho farà per "defensar l'autogovern de Catalunya i el pacte fiscal". Això sí, ha advertit: "Jo hi aniré si em deixen, si puc visualitzar que el que vull és autogovern sense agressions, pacte fiscal, pacte social".