5.09.12 - MOLLERUSSA • Pla d' Urgell

Mollerussa haurà d'indemnitzar amb 500.000 euros l'empresa Ros Roca per aturar un projecte de recollida de deixalles

Miércoles, 05 de Septiembre de 2012

La companyia va denunciar el consistori al·legant que ja havia invertit 340.000 euros en les obres que se li havien encarregat

Mollerussa (ACN).- Una sentència ha condemnat l'Ajuntament de Mollerussa a indemnitzar amb 500.000 euros l'empresa Ros Roca, a la qual el consistori va encarregar un projecte de recollida pneumàtica l'escombraries durant el mandat de l'alcalde Toni Bosch (CiU). L'any 2007 va accedir a l'alcaldia la socialista Teresa Ginestà i es van aturar les obres. Va ser llavors quan l'empresa Ros Roca va denunciar l'Ajuntament al·legant que ja havia invertit 340.000 euros en els treballs que se li havien encarregat. L'actual alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona (CiU), ha afirmat que "l'Ajuntament acatarà la sentencia amb resignació ja que és de sentit comú que es faci càrrec d'una obra que ja ha estat executada".

Solsona ha explicat també que quan van arribar al govern es va intentar minimitzar l'impacte arribant a algun acord però es van trobar que el procés ja estava vist per sentencia. En aquest sentit, ha lamentat "la manca de voluntat de l'anterior equip de govern del PSC per arribar a un acord amb l'empresa".

La sentència per aquestes obres, que es van desenvolupar al carrer Mossèn Ramon Viladrich, ha indignat el grup del PPC del municipi. El regidor Joan Simeón ha valorat que la sentència suposa un "cop dur per a l'economia municipal". En una nota de premsa ha afirmat que espera que fets com aquests "no es tornin a produir, pel bé de tots els ciutadans de Mollerussa".

Unes obres que han portat cua

A finals del 2010, un jutjat de Lleida va suspendre de càrrec durant divuit mesos l'exalcalde de Mollerussa Toni Bosch (CiU). L'acusat va reconèixer llavors haver votat al ple de l'onze d'abril del 2006, quan ostentava el càrrec de primer regidor, a favor d'adjudicar la recollida pneumàtica d'escombraries a la Unió Temporal d'Empreses formada per Ros Roca i Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).

La fiscalia va afirmat en aquella ocasió que l'empresa d'arquitectura de l'exalcalde va efectuar prop d'una trentena de projectes per a firmes relacionades amb Ros Roca, la qual cosa es va considerar una activitat incompatible.