20.09.12 - SANT CUGAT SESGARRIGUES • Alt Penedès

L'alcalde de Sant Pere de Ribes convida Mas a fer d'alcalde amb ell durant una setmana perquè conegui "la Catalunya real"

Jueves, 20 de Septiembre de 2012
L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, ha convidat el President Mas a que l'acompanyi en la seva tasca diària com a alcalde del municipi "perquè conegui la Catalunya real". I és que Blanco ha lamentat i criticat que "quan la Generalitat retalla, som els ajuntaments els que donem la cara". Aquesta invitació l'ha fet el dia en què 13 alcaldes i alcaldesses socialistes de l'Alt Penedès i del Garraf han presentat una carta dirigida a Artur Mas en defensa del món local i on li demanen lleialtat institucional amb els consistoris, ja que "no hem estat informats sobre el conveni entre la Generalitat i les Diputacions, quan les Diputacions recaptes impostos municipals", ha destacat Blanco.
 
El batlle de Sant Pere de Ribes també ha expressat la preocupació que hi ha actualment als ajuntaments, sobre aquest mateix conveni entre la Generalitat i les Diputacions en referència a la distribució dels tributs i impostos dels ajuntaments i ha afirmat que "esperem que aquest acord no faci que la Diputació, que sempre ha estat un aixopluc dels ajuntaments, prioritzi les ajudes cap a la Generalitat i que això vagi en detriment de les institucions locals".
 
Pel que fa a la declaració en defensa del món local, es demana que les administracions locals també siguin tingudes en compte en les reivindicacions de la Diada. El text insta el president de Catalunya a que posi en valor la feina que fan els ajuntaments que, tal i com ha explicat el secretari de Política Municipal de la Federació X del PSC de l'Alt Penedès-Garraf i alcalde de Mediona, Servand Casas, "som la primera administració a la que els ciutadans i ciutadanes recorren quan tenen problemes. Els ajuntaments som l'anima, la sang i l'esperit de Catalunya". 
 
Els electes socialistes han posat en valor el fet que "durant els més de trenta anys de democràcia local, els ajuntaments, sovint amb més enginy que finançament, han creat una extensa xarxa de serveis de proximitat, base sobre la que se sustenta el model de cohesió social i convivència de Catalunya", diuen. El món local socialista també reivindica que "el nostre país no seria el que és avui sense la feina ingent que s'ha dut a terme des de les corporacions locals".
 
Per la seva banda, el secretari d'organització de la Federació X i alcalde de Gelida, Lluís Valls, ha volgut remarcar que "està molt bé demanar que Catalunya tingui un finançament més just però el país el formen els ciutadans i els ajuntaments i actualment aquesta institució pateix el risc de desaparèixer perquè ens treguin les competències i els ingressos que tenim". 
 
La declaració conclou dient que "de la mateixa manera que nosaltres no hem deixat ni deixarem sols els ciutadans i les ciutadanes dels nostres pobles i ciutats, i menys encara els més desafavorits, demanem al President de la Generalitat que compti amb els ajuntaments perquè, sense ells, mai serà possible aquesta Catalunya rica i plena que tots anhelem".
 
Invitació al President 
 
Els alcaldes i alcaldesses socialistes de l'Alt Penedès i el Garraf han expressat la seva voluntat de convidar al President de la Generalitat a que durant una setmana faci d'alcalde d'algun dels seus ajuntaments i "que comparteixi la feina que fem i que doni resposta als ciutadans com ho fem nosaltres en el dia a dia", ha explicat Josep Antoni Blanco. 
Blanco ha destacat que "Artur Mas mai ha estat alcalde" i creu que d'aquesta forma "coneixeria la Catalunya real i de la gent".
 
Els alcaldes i alcaldesses socialistes de l'Alt Penedès i del Garraf que signen la carta són els dels municipis d'Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Gelida, Sant Pere de Ribes, Mediona, Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos, Sant Sadurní d'Anoia (serà alcaldessa el maig de 2013), Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Quintí de Mediona i Vilobí del Penedès.