20.10.12 - MATARÓ • Maresme

Mas reclama per a CiU una majoria "equivalent" a la del PP a Madrid per tractar de tu a tu amb l'Estat

Sábado, 20 de Octubre de 2012

El president opina que una majoria "indestructible" de les forces sobiranistes el proper 25-N farà el procés de transició nacional "imparable"


El president de la Generalitat, Artur Mas, es dirigeix als alcaldes i regidors durant l'acte de suport del món municipalista de CiU a Mataró.


El president de la diputació, Salvador Esteve, i l'alcalde de Figueres, Santi Vila, aquest dissabte a Mataró


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest dissabte a Mataró


L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, aquest dissabte a Mataró


L'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha estat qui ha obert l'acte de suport al president de la Generalitat


El president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general de CiU, Antoni Duran i Lleida, durant l'acte de suport del món municipalista de CiU a Mataró.

Mataró (ACN).- El president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha demanat aquest dissabte als ciutadans que el proper 25-N donin a la federació nacionalista una majoria "equivalent" a la que té el PP a Madrid. Mas ha destacat que només d'aquesta manera Catalunya podrà tractar de tu a tu amb l'Estat en el procés de transició nacional. Aquesta gran majoria de CiU, combinada amb una majoria sobiranista "indestructible" al Parlament farà "imparable" el camí cap al dret a decidir dels catalans. Mas ha pronunciat aquestes paraules davant d'un miler de persones -la majoria càrrecs municipals de CiU- que han mostrat el seu suport incondicional al president.

Des del Pavelló Maria Teresa Roca de Mataró, els alcaldes i regidors de CiU han demostrat la implicació amb el projecte que ha iniciat Artur Mas al capdavant de la Generalitat. El compromís de la federació nacionalista és "vèncer" però, sobretot, "convèncer" a tothom, amb independència d'origen, llengua o situació econòmica, que una Catalunya més forta i amb capacitat per decidir per ella mateixa beneficiarà a tots els seus ciutadans.

Artur Mas ha tancat l'acte demanant el suport "inequívoc" per CiU en les properes eleccions al Parlament. De fet, el president ha vinculat l'èxit del procés a la força que tingui la federació després de les eleccions. "Si a Madrid hi ha una majoria absoluta del PP que no té cap ganes de facilitar les coses necessitem una majoria "equivalent" a Catalunya per actuar en igualtat de condicions", ha destacat. Una majoria absoluta que no només necessita CiU, sinó que "necessita el país".

El lideratge de CiU, complementat per una "majoria indestructible" de les forces sobiranistes al Parlament farà, segons Mas, que el procés sigui "imparable", malgrat les amenaces que puguin arribar des de l'Estat. "Si això és així podran provocar, insultar, amenaçar, però el procés serà imparable", ha explicat Mas. El president també ha apuntat que només un suport àmpliament majoritari a CiU "impressionarà" a Madrid, a Europa i al món.

El president ha recordat que el procés no serà fàcil perquè Catalunya es trobarà al davant l'oposició de l'Estat, que tot i la situació que viu actualment, "té molta força i està acostumat a exercir-la". Mas ha demanat que no es menyspreï aquesta força i que, precisament perquè serà molt complicat combatre-la, cal una gran majoria de CiU a les urnes. "CiU molt probablement seguirà governant Catalunya. Però una cosa és guanyar i una altra fer-ho amb la força per enfrontar-se a les forces molt poderoses que tenim davant", ha explicat.

Mas ha demanat als més de 400 alcaldes i regidors presents en l'acte que s'esforcin per fer que la pinya que es va veure el passat Onze de Setembre al carrer passi ara al Parlament el proper 25-N. "Jo vaig convocar eleccions perquè el que cal és passar la veu del carrer a les urnes, que és la que realment compta per fer coses importants", ha sentenciat.

Per últim, Mas ha criticat "la campanya de la por" que s'ha engegat des de Madrid entorn a la transició nacional catalana. "Ja n'hi ha prou de fer entrar la port al cos de la gent simplement per tenir uns somnis bonics", ha exclamat. Segons el president de la Generalitat, la única manera que té Espanya per recuperar la implicació de Catalunya és "tractar-la amb el respecte que es mereix, respectar la voluntat d'un poble sencer i deixar d'utilitzar la por i les amenaces".