21.11.12 - CAMBRILS • Baix Camp

Sabaté (PSC) retreu a Mas que digui que no pactarà amb el PPC però que hi mantingui pactes en molts municipis

Miércoles, 21 de Noviembre de 2012

El candidat dels socialistes critica que el Govern no paga els seus deutes amb els consistoris i la paralització de projectes a les comarques tarragonines


El candidat del PSC a la demarcació de Tarragona, Xavier Sabaté, ha fet campanya a Cambrils (Baix Camp).
El candidat del PSC a Tarragona, Xavier Sabaté, ha retret al candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, que digui que no pactarà els pressupostos amb el PPC si guanya les eleccions, però que mantingui pactes de govern amb els populars en diversos municipis com Cambrils (Baix Camp). El cap de llista dels socialistes ha visitat aquest dimecres aquesta població de la Costa Daurada, on ha dit que és un exemple de l'aliança "eterna" entre ambdues formacions polítiques. Sabaté ha criticat que el Govern degui 3 MEUR al consistori cambrilenc i que hi hagi paralitzat projectes com el Centre d'Alt Rendiment que s'havia de compartir amb Amposta, o la galeria de tir amb arc.
"El senyor Mas va anar fa anys al notari per dir que no pactaria amb el PP, però suposo que ha demanat que destruïssin aquella acta notarial perquè després hi ha tornat a pactar. Respecto els pactes, però que no ho vulguin disfressar", ha criticat el candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya. Sabaté s'ha referit al cas de Cambrils, on governen CiU i PPC. "Aquí el PPC té les regidories d'Ensenyament o Cultura, i això que els populars han estat al darrere de les campanyes més ferotges contra la llengua i la cultura catalanes, o la personalitat nacional de Catalunya", ha etzibat.
Sabaté ha afegit que Cambrils és també un exemple del deute de la Generalitat amb els consistoris. "El Govern es queixa, amb raó, que l'Estat no paga els deutes, però a Cambrils deu 3 MEUR als cambrilencs i les cambrilenques. I a més, rebaixa substancialment les aportacions a les escoles bressol, a la de música, i s'oblida dels projectes que tenien els governs de Maragall i Montilla com la galeria de tir amb arc o el CAR", ha subratllat. 
"CiU ho ha paralitzat tot i aquesta paràlisi, que suposa el descens de l'economia productiva, la pèrdua de pimes, i el consegüent increment de l'atur, és el què està en joc en aquestes eleccions, i aquí s'hi han d'afegir les retallades socials, com ara la saturació de les aules o la reducció de mestres", ha afegit Sabaté. El candidat ha citat també el pla de barris del nucli antic de Cambrils, "que la Generalitat no paga, i després passa que l'Ajuntament apuja l'IBI un 30%". 
El candidat del PSC a Tarragona ha citat també l'informe de PIMEC que pronostica que, entre els anys 2007 i aquest 2012, hauran cessat l'activitat unes 7.800 petites i mitjanes empreses al territori. A més, ha retret a CiU que prometés reduir l'atur a la meitat i que l'índex, per contra, hagi augmentat en un 14%. "Tenim 80.000 aturats i la reacció del Govern de la Generalitat ha estat condemnar-nos amb l'assignació pressupostària més baixa de tot Catalunya per aquest 2012", ha afegit Sabaté.
Xavier Sabaté ha apel·lat a la necessitat de canviar el Govern de CiU pels socialistes, "que volem implantar polítiques de progrés i no dedicar-nos a estendre el conflicte de Catalunya amb Espanya a nivell internacional, que sembla que és el què preocupa a Mas, enlloc d'atreure empreses, generar llocs de treball, o donar suport al turisme, al qual només ha aplicat taxes i tots estem pagant més que abans", ha insistit. Sabaté també ha subratllat que "les aventures, els carrerons sense sortida i els conflictes els hauríem de deixar de banda i veure com podem caminar de forma sensata i ferma per treballar pels problemes de la gent", ha conclòs.