26.11.12 - TARRAGONA • Tarragonès

Batet destaca la victòria "clara" de CiU a les deu comarques del Camp i l'Ebre però admet que no s'esperaven la davallada

Lunes, 26 de Noviembre de 2012

El candidat de la federació insta la resta de diputats tarragonins a "fer pinya" al Parlament per defensar els projectes de la demarcació


El candidat de CiU, Albert Batet, ha comparegut aquest dilluns per valorar els resultats de les eleccions.
El candidat de CiU a Tarragona, Albert Batet, ha destacat que la federació ha guanyat les eleccions de forma "clara" a totes les comarques i als grans municipis de la demarcació amb més de 113.000 vots -el 31,7%-, a "molta distància" d'ERC. Malgrat que CiU ha passat de nou a set diputats, Batet ha evitat parlar de "decepció", si bé ha admès que aquests no han estat els resultats que s'esperaven. El cap de llista ha insistit que, tot i els dos anys "difícils" de Govern, la crisi i una campanya atípica, CiU ha rebut de nou la confiança dels ciutadans. Batet ha subratllat que caldrà dialogar i arribar al consens amb la resta de forces i ha instat els diputats tarragonins a "fer pinya" pel territori.
El cap de llista de Convergència i Unió al Camp i l'Ebre ha insistit que la federació ha estat la guanyadora de les eleccions, si bé ha reconegut que ha obtingut uns resultats inesperats. "És evident que la confiança ens ha estat renovada per part dels electors i que a Tarragona som la força central des dels anys 80", ha subratllat. Batet ha destacat, però, que el poble ha demanat a les urnes "que les forces polítiques siguem capaces d'arribar a pactes, que dialoguem i que parlem, i això ens pertoca liderar-ho a CiU perquè la gent ha confiat en nosaltres en uns moments difícils".
Albert Batet ha destacat que, des del Parlament, els set diputats de la federació i els de la resta de formacions que han obtingut representació a la circumscripció, han de "fer pinya" perquè el territori tingui més força. En aquest sentit, ha explicat que es posaran a treballar des d'avui mateix "per ser la veu del Camp i l'Ebre al Parlament" i ha anunciat que obriran una oficina parlamentària per rebre les demandes de la ciutadania i que potenciaran, en aquest àmbit, la comunicació 2.0.
El candidat ha destacat la participació rècord registrada a la circumscripció i ha afirmat que CiU ha fet "una bona campanya" a les comarques tarragonines. "Hem intentat fer arribar un missatge d'il·lusió i de transcendència i, tot i que la campanya ha estat curta, hem estat capaços de fer arribar el missatge de la importància d'aquestes eleccions", ha afegit. 
Qüestionat pels periodistes sobre l'espectacular increment de Ciutadans a la demarcació -ha aconseguit un escó i ha triplicat el nombre de vots-, Batet ha opinat que els unionistes han sabut captar "un vot del descontent al voltant de la crisi econòmica". Malgrat això, Batet ha volgut posar en valor que aquesta ha estat una campanya anormal, "amb una vaga general i una campanya molt forta per part d'estaments de Madrid contra el president de la Generalitat".
D'altra banda, el candidat de CiU ha celebrat la victòria de la federació a Tarragona, on l'alcalde socialista, Josep Fèlix Ballesteros, tancava la llista del PSC a la circumscripció. "CiU hi ha guanyat les eleccions i es pot dir ben alt i amb la cara ben alta", ha celebrat Batet. 
El candidat ha estat acompanyat d'altres futurs diputats com Anna Solé, Carles Pellicer, Victòria Forns i Joan Sardà, a més del delegat del Govern, Joaquim Nin, el president de CDC al Camp de Tarragona, Josep Maria Cruset, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud. 
L'exemple del pacte de govern de fa cinc anys a Tortosa
La Federació de CiU a les Terres de l'Ebre ha valorat també aquest dilluns al matí els resultats del partit a les quatre comarques, on han guanyat a més del 90% dels municipis, incloses les quatre capitals de comarca, i poblacions com Sant Jaume d'Enveja, Alcanar o Ulldecona al Montsià on no s'havia aconseguit. La presidenta de la Federació, Imma Juan, ha destacat que CiU ha aconseguit a l'Ebre el 35,59% dels vots, a catorze punts de distància de la segona força que ha estat ERC amb el 21,90% del suport, i amb un suport que supera la mitjana del partit a Catalunya. 
Dels 7 diputats que ha aconseguit CiU a la demarcació de Tarragona, dos són de les Terres de l'Ebre: la tortosina Meritxell Roigé i l'ampostina Annabel Marcos, que han agraït el suport rebut al territori.
En clau local i sobre els resultats a la ciutat més important de les quatre comarques, Tortosa, el seu alcalde, Ferran Bel, s'ha mostrat molt satisfet d'haver guanyat a totes les taules del municipi, excepte a una de l'EMD de Campredó on va guanyar ERC. "No són els vots que voldríem perquè pensàvem que podrien tenir més, però és un bon resultat", ha admès Bel. L'alcalde, a més, ha valorat que el PSC hagi caigut fins a la quarta força a la ciutat, amb un 11,46% dels vots, per darrera d'ERC i del PPC. 
Sobre l'escenari de governabilitat que s'obre al país, Bel ha expressat el desig que pugui haver-hi una entesa amb ERC com la que va haver-hi fa cinc anys a l'Ajuntament de Tortosa. "Vam fer un pacte CiU-ERC que va funcionar molt bé perquè va haver-hi entesa a nivell personal i perquè vam prioritzar Tortosa. Ara, Catalunya necessita un govern plural però sobretot fort, i crec que s'hauria de recordar l'exemple del pacte de Tortosa", ha etzibat. En una opinió personal, Bel també creu que CiU ha sortit més perjudicada en aquests comicis per no haver estat "més clars" en l'opció sobiranista. "Ens ha faltat més credibilitat", ha manifestat.
En la roda de premsa de valoració dels resultats també hi ha assistit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, en funcions des d'aquest dilluns, Xavier Pallarès.