01.12.12 - SABADELL • Vallès Occidental

L'alcaldessa de Montcada i Reixac declara pel cas Mercuri i diu que no ha contractat mai ningú il·legalment

Sábado, 01 de Diciembre de 2012

Francisco Bustos, germà de l'alcalde de Sabadell, arriba als jutjats amb crits d'"ànims Paco" d'alguns militants del PSC


L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, a l'esquerra de la imatge, en arribar als jutjats de Sabadell per declarar sobre la seva presumpta implicació al Cas Mercuri.
Sabadell (ACN).- L'alcaldessa de Montcada i Reixac María Elena Pérez, ha abandonat el jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell a dos quarts de vuit del vespre. Ho ha fet empaitada per un núvol de periodistes amb els quals ha preferit comunicar-se a través d'una nota enviada pel seu gabinet de premsa. En aquesta ha aclarit que "els procediments de contractació municipal s'han realitzat amb total legalitat". Pérez ha comparegut per un suposats delicte de tràfic d'influències consistent en atorgar a un treballador una plaça al seu consistori que s'hauria d'haver resolt a través de concurs públic. Francisco Bustos, germà de l'alcalde de Sabadell, ha arribat poc després i ha estat rebut amb algun crit d'"ànims Paco".

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, acompanyada d'una advocada, ha declarat aquesta tarda al Jutjat d'Instrucció Número 1 de Sabadell en relació a una suposada participació en un delicte de tràfic d'influències pel qual ha estat imputada.

La seva declaració estava prevista per a tres quarts d'una del migdia. Però finalment no ha entrat fins a les sis de la tarda i ha respost les preguntes del magistrat durant més d'una hora. Ha sortit quan ja era fosc i envoltada per càmeres i fotògrafs s'ha introduït en un cotxe que l'esperava al darrere dels jutjats. Ha marxat sense fer declaracions.

El seu gabinet de premsa ha enviat instants després una nota en què ha aclarit que l'alcaldessa se sent "satisfeta" perquè finalment ha pogut "expressar la meva innocència davant la justícia". Segons el comunicat davant el jutge ha tornat a defensar la seva innocència i ha negat cap irregularitat en el presumpte delicte sobre el procés de contractació d'un treballador. L'alcaldessa ha recordat que "els procediments de contractació municipal s'han realitzat amb total legalitat".

En el comunicat s'ha subratllat que la seva declaració ha estat per una suposada participació en aquest delicte però ha matisat que "no està implicada en cap trama de corrupció urbanística i de cobrament de comissions, tal i com ha aparegut erròniament a diferents mitjans de comunicació".

Pérez ha manifestat que la seva figura s'ha vist afectada pel judici paral·lel i mediàtic que s'ha produït durant aquests dies i ha afegit que "confio en la justícia i voldria que aquest procés es fes amb celeritat per tal de restaurar la meva honorabilitat i la imatge de la ciutat que represento".