2112.12 - BARCELONA • Barcelonès

Mas és investit president de la Generalitat amb el suport de CiU i ERC i el vot en contra de la resta de partits

Viernes, 21 de Diciembre de 2012

Els republicans han facilitat la investidura amb el seu vot a favor en primera voltaEls republicans han facilitat la investidura amb el seu vot a favor en primera volta


Mas és investit president de la Generalitat amb el suport de CiU i ERC i el vot en contra de la resta de partits
Barcelona (ACN).- Artur Mas i Gavarró ha estat investit novament president de la Generalitat, però aquest cop en primera volta i amb el suport dels diputats de CiU i ERC. Tots dos grups han sumat 71 vots a favor enfront dels 63 en contra de la resta de partits amb representació al Parlament: PSC, PPC, ICV-EUiA, C's i CUP. Mas no ha necessitat anar a la segona volta i ha pogut ser investit a la primera, ja que ha obtingut una majoria absoluta en la votació gràcies a un acord de governabilitat signat amb ERC. L'entesa amb els republicans situa la consulta l'any 2014, tot i que ambdós grups hauran de decidir conjuntament la data. En l'apartat econòmic, incorpora la pujada d'impostos per intentar suavitzar les retallades.

El secretari segon de la Mesa del Parlament, Pere Calbó, ha cridat un per un per odre alfabètic els 135 diputats de la cambra, que han anunciat de viva veu el sentit del seu vot. Un cop han finalitzat, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat el recompte dels vots: 71 vots a favor i 63 en contra. El vot contrari que falta és el de Rafael López, del PPC, que no ha pogut assistir a la sessió.

Un cop investit president, els diputats s'han posat en peu i l'han aplaudit, excepte els populars i els de Ciutadans, que s'han quedat asseguts per marcar distàncies. De fet, els seus líders no han felicitat Mas en primera instància com sí que han fet la resta. El primer ha estat el president d'ERC, Oriol Junqueras, però també ho ha fet el líder socialista, Pere Navarro, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i el líder de la CUP, David Fernández, que ha baixat des de l'última fila per saludar Mas.

Després de les primeres felicitacions, ha sonat l'Himne dels Segadors, i llavors sí que PPC i C's s'han aixecat. Un cop De Gispert ha donat per acabada la sessió, Mas ha rebut la resta de felicitacions, la dels consellers, la de la presidenta del Parlament i finalment també la d'Alícia Sánchez-Camacho i Albert Rivera.

La seva dona, Helena Rakosnik, ha baixat a l'hemicicle per acompanyar-lo a l'hora de sortir. Mas pretenia ser l'últim, però a la porta encara l'esperaven alguns diputats per saludar-lo.