20.01.13 - BARCELONA • Barcelonès

Trias aposta per una Barcelona com a capital d'un estat propi i considera "intolerable" l'actual grau de dependència de Catalunya

Domingo, 20 de Enero de 2013

En una entrevista al Punt Avui, l'alcalde afirma que l'Ajuntament "ha de poder col·aborar" amb la consulta i afirma que Duran vol que se celebri la votació

Barcelona (ACN).- L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, no descarta Barcelona com a capital d'una Catalunya independent. "Per què no hem d'aspirar al fet que Barcelona sigui un dia capital d'un estat propi? El que no és tolerable és el grau de dependència que té avui Catalunya", assegura Trias en una entrevista aquest diumenge al diari El Punt Avui. Trias nega que Barcelona vulgui ser un govern "alternatiu" a la Generalitat i defensa de la ciutat el perfil de "capital de Catalunya i de la catalanitat". Diu que l'ajuntament "ha de poder col·laborar perquè la consulta es pugui fer ben feta i amb rigor" i assegura que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha posat peròs per impulsar-la.

L'alcalde de Barcelona no descarta que Barcelona pugui ser un dia capital d'una Catalunya independent. "Per què no hem d'aspirar al fet que Barcelona sigui un dia capital d'un estat propi? El que no és tolerable és el grau de dependència que té avui Catalunya", assegura Trias en una entrevista al diari El Punt Avui.

L'alcalde assegura que Barcelona és la capital de la "catalanitat" i que d'això, diu, "no se n'amaguen". "Fem una aposta molt clara de no voler ser un govern alternatiu de la Generalitat, sinó al seu servei. La nostra ambició ha de ser màxima. Per què no hem d'aspirar al fet que Barcelona sigui un dia capital d'un estat propi? El que no és tolerable és el grau de dependència que té avui Catalunya", es qüestiona.

Trias reivindica "un sistema de finançament adient" i és partidari que l'Ajuntament tingui paper en la celebració de la consulta. "Hem de col·laborar perquè aquesta consulta es pugui fer ben feta i amb rigor. No hem de fer hem de fer la competència a la Generalitat". Malgrat tot, diu, seran "al seu costat per al que calgui".

Trias és conscient que dins l'Ajuntament hi ha diversos grups i sensibilitats. "Jo sé que ha de fer com a Xavier Trias, però és evident que hi ha una correlació de forces que dón per al que dóna". En qualsevol cas, Trias afirma convençut que els regidors d'Unió de Barcelona donarien suport al 'sí'.

En aquest sentit, Trias defensa també la posició del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Assegura que no ha posat peròs a la votació: "Ell després, pot ser partidari de votar una qüestió o una altra". A més, Trias afirma que la relació de Duran i el president de la Generalitat, Artur Mas, és "extraordinària, exquisida i d'entesa". "Hi pot haver moments de divergències, però caminen bastant a una", conclou.