28.01.13 - VIELHA E MIJARAN • Vall d'Aran

Trias aposta per crear un centre d'alt rendiment de l'esquí a la Val d'Aran per a la candidatura Barcelona Pirineu 2022

Lunes, 28 de Enero de 2013

L'alcalde de Barcelona descarta que Baqueria Beret pugui acollir competicions dels Jocs Olímpics per la distància a què es troben les pistes de la capital catalana

 

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aposta per crear un centre d'alt rendiment de l'esquí a la Val d'Aran per formar esportistes en vista a la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022 Barcelona Pirineu. D'aquesta manera, Trias descarta que les pistes araneses de Baqueira Beret poguessin acollir competició esportiva en cas que es concedís a Barcelona l'organització d'aquests jocs. La distància de prop de tres hores i mitja que hi ha entre la capital catalana i la Val d'Aran seria el principal motiu pel qual els impulsors de la candidatura han descartat plantejar competició oficial en aquesta comarca lleidatana.
 
Segons Xavier Trias ''no és cert'' que la candidatura de Barcelona Pirineu 2012 deixi fora el territori però admet que és difícil que unes pistes com les de Baqueira Beret es puguin fer servir per la competició, ja que es troben a tres hores i mitja de Barcelona i si es plantegés d'aquesta manera ''ens podrien dir que ens hem tornat bojos''. Segons Trias, cal veure com acaba tot plegat, però ara, el primordial és plantejar una candidatura ''seriosa, austera i que a més a més la gent de fora hi estigui a favor''.
 
En aquest sentit, Trias aposta per la Val d'Aran actuï com una mena de centre d'alt rendiment de l'esquí per als atletes que es vulguin formar per participar a les olimpíades. D'aquesta manera, ha posat l'exemple de Barcelona 92, quan es va decidir que Sant Cugat acolliria el Centre d'Alt Rendiment esportiu, el CAR. L'alcalde de Barcelona creu que ''la gent confon les coses'' i que uns jocs olímpics no representen la construcció immediata d'instal·lacions sinó l'acollida i formació d'atletes.
 
Finalment, Trias aposta perquè no només la Val d'Aran sinó tot el Pirineu que pugui quedar exclòs de competició davant una hipotètica organització d'aquests jocs olímpics d'hivern s'aprofiti d'aquesta circumstància i plantegin dedicar-se a la formació d'atletes. D'aquesta manera, Trias assegura que només el fet d'anunciar la candidatura, ''això ja genera uns avantatges de promoció de l'indret espectaculars''. ''No té sentit que no posem de moda la marca Pirineus'', conclou.
 
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va fer aquestes declaracions divendres al vespre a Vielha, moments abans de l'espectacle inaugural de l'edició d'enguany del festival BarnaSants. Precisament Trias, va assegurar aprofitar la seva estada a la Val d'Aran per anar a esquiar a les pistes de Baqueira.