1.02.13 - MOLLERUSSA • Pla d'Urgell

Balaguer, Mollerussa, Cervera i les Borges Blanques donen suport a la declaració de sobirania amb vots del PSC

Viernes, 01 de Febrero de 2013

Els socialistes es desmarquen en tots els consistoris de les capitals de Ponent tot i que també hi ha vots abstencionistes i un no

 

Els plens de Balaguer, Mollerussa, Cervera i les Borges Blanques van aprovar ahir dijous a la nit mocions de suport a la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el passat 23 de gener. En tots els casos, la moció va rebre vots a favor de CiU, ERC i ICV, però també alguns del PSC. D'aquesta manera, els socialistes de les principals capitals de Ponent es desmarquen de la línia oficial del partit sobre el vot en aquesta declaració tot i que també es van registrar vots abstencionistes i un no, concretament a Balaguer. A Mollerussa els quatre regidors del PSC hi van votar a favor, igual que els quatre de Cervera i l'única que hi ha a les Borges.
 
De la mateixa manera que ja va passar el divendres passat durant el Ple a la Diputació de Lleida, regidors del PSC a diferents ajuntaments de les capitals de comarca de Ponent han trencat la disciplina de vot del partit respecte de la moció que demana suport a la declaració de sobirania aprovada pel Parlament el passat 23 de gener.
 
D'aquesta manera, a Balaguer, la moció es va aprovar amb vots a favor de CiU, ERC, ICV i de dos regidors socialistes, Maria Àngels Missé, i Marta Mesalles. El portaveu, Miquel Aguilà, es va abstenir, com ja va fer al Ple de la Diputació i els regidors Francesc Ferrer i Montserrat Serra també es van abstenir. Només la regidora Lorena González va seguir la disciplina de partit i va votar en contra de la moció.
 
A Mollerussa, la moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i els quatre del PSC, inclòs Pere Gatnau, que a la Diputació de Lleida va optar per no votar la moció presentada la setmana passada. D'aquesta manera, junt a Gatnau, se sumen a aquesta ruptura amb la disciplina de vot Teresa Ginestà, Concepció Garnica, i Josep Antoni Ajates. El PPC i PxC van ser les formacions que hi van votar en contra.
 
A Cervera la moció es va aprovar amb unanimitat de tots els grups, excepte el regidor de PxC que va plantar el Ple abans de començar argumentant que no li havien donat les mocions. Els regidors socialistes de la capital de la Segarra que van donar suport a la sobirania són Joan Valldaura, Josep Ortíz, Núria Regi i Ricard Vicente.
 
Finalment, a les Borges Blanques la moció també es va votar a favor amb unanimitat. A la capital de les Garrigues només hi ha una única regidora socialista, Imma Purroy. En aquest consistori, amb representació de la CUP, el seu regidor també va votar la moció.